Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTCTürk Genel Müdürü: Türk E-Ticaret Siteleri Bitcoin Kabul Edecek

BTCTürk’ün Genel Müdürü Alphan Göğüş Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak e-ticaret sitelerinde kullanılması için sitelerin yetkilileri ile görüşme halinde olduklarını belirtti.

Göğüş yaptığı açıklamada:

“2018 yılında sitelerin ödeme yöntemleri arasında Bitcoin’i göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

Bitcoin son zamanlarda hızla artan popülerliği ve yaklaşık 300 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşarak Türkiye’de de adından çokça söz ettirmeye başladı. Bunun bir örneği olarak da Türk e-ticaret sitelerinden bahsedebiliriz. Türkiye’de bulunan en büyük Bitcoin borsalarından biri olan BTCTürk Genel Müdürü Alphan Göğüş’ün açıklamalarına göre e-ticaret siteleri ile görüşme halinde olduklarını ve bu anlaşmalar sonucunda aracı rolünü üstleneceklerini belirtti.

“Biz satışlarda Bitcoin’in TL’ye, TL’nin de Bitcoin’e çevrilmesinde aracılık edeceğiz. Bir anlamda takas rolümüz olacak. Alım satımlarda küçük bir komisyon alacağız. 2018’in sonuna kadar Bitcoin ödeme kanalı olarak önümüze çıkacağını düşünüyorum. Şu an Türkiye’de Bitcoin ile alım satım çok az. 2018 yılında ek hizmetlerle bu artacaktır. Keşke Türkiye’de takas bankası gibi bir banka olsa da bu tür işlemlere aracılık etse. Bizde Bitcoin saklama derdinden kurtulsak.”

Bitcoin’e olan talebin 2017 yılında arttığını özellikle son bir ayda 3 kat artış gösterdiğine dikkat çeken Göğüş “Kasım ayında BTC Türk üzerinden bir günde ortalama 250 Bitcoin’in  alım satımına aracılık ediyorduk. Son bir ayda 750 oldu. İnanılmaz bir talep var. Özellikle beyaz yakalılar Bitcoin’e ciddi yatırım yapıyor. Ethereum’da da benzer bir durum yaşanıyor. Orada da  günde 5 bin adetlere ulaştık” dedi.

Artan Talepten Dolayı Ofisimizi Taşıyoruz

Artan talep doğrultusunda ofislerini daha büyük bir yere taşıma kararı aldıklarını belirten Göğüş:

“İstanbul AK Merkez’de bin metrekarelik bir kat kiraladık. Yakın zamanda oraya taşınacağız. Daha önce ofisimizde 4 kişi çalışıyordu. İş yoğunluğu arttığı için 12 kşiye çıktı. Bu gidişle sanırım 40-50 kişilik bir kadroya ulaşacağız.” dedi.

Ayrıca 2018 yılında yeni para birimlerini de kullanıma sunacaklarını bildirdi. Piyasada etkili olan 3-5 para birimini daha bünyelerine dahil etmeyi planladıklarını söyledi. Önceliğin ilse Litecoin’de olduğu belirtti.

Kaynak: Akşam

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment