Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Israil Başbakanı: Bitcoin Bankaların Yerini Alabilir

Salı günü paylaşılan bir videoda İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu geleneksel bankaların işlemlerinin bir gün modasının geçeceğini ve Bitcoin‘in onların yerini alabileceğini iddia etti. İddialarını Blockchain teknolojisinin güven gerektirmiyen doğasına ve Bitcoin’nin bu seneki göze çarpan yükselişine dayandırdı.

Videoda Netanyahu gayet kesin bir dille bankaların demode olacağını ve değiştireleceklerini belirtirken tam olarak ne zaman ve ne ile değiştirileceklerini bekleyip görmemiz gerektiğini şu sözler ile belirtti:

“Bankaların kaderinde en nihayetinde ortadan kaybolmak var mı? Evet. Cevap evet. Fakat yarın mı olması gerekiyor? Yada bunu Bitcoin üzerinden mi yapmalıyız? Bunlar hala birer soru işareti.”

Israil devletinin lideri bankaların rolü hakkında da konuştu, bankaların iki parti arasındaki işlemlerin geçerli ve güvenli olması için kurulmuş olduğunu ve halen bunun gerçekleştiğinden emin olmak için bulunduğunu söyledi. Bankaların ve devletlerin işlem yapan taraflara masraf çıkartarak paranın nasıl harcandığını kontrol etmekte ve bu kontrolden kazanç sağlamaktadır.

Kripto para birimlerinin altında yatan Blockchain teknolojisi, insanların bir aracı olmadan direkt olarak birbirleri ile işlem yapmasına olanak sağlıyor. İnsanlar arasında gerçekleşen bu işlemlerin geçerli ve güvenli olmasını merkezleşmiş bir kurumdan ziyade dağınık bir halde bulunan teknoloji ile sağlıyor.

Netanyahu Bitcoin’in Önemini Kabul Ediyor

“Az önce söylediğim Bitcoin’in ardında yatan gerçek, Bitcoin’i yukarı doğru taşıyan şeydir.”

Buna rağmen başbakan ayrıca Bitcoin’in bu çarpıcı şekildeki büyüme oranınının sürdürülebiliğinden şüphe duyuyor ve diyor ki:

“Hiçbir şey bu denli yüksek hızla yükselmeye devam edemez. Böyle bir şey olamaz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • hakan
    Posted 14 Aralık 2017 - 23:26 23:26

    yahudilerin parmağımı var acaba bu bitcoinde düşünmüyor değilim ha 😀

Leave a comment