Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Alışveriş Sitesinde Kripto Para ile Ödeme Yaparsanız İndirim Alıyorsunuz

Bitcoin’e yatırım yapmış büyük çaplı yatırımcılar, uzun vadeli yatırımcılar vb. sahip oldukları kripto parayı gerçek hayatta da harcayabilmek istiyorlar. Lüks ayakkabılar satan Fancy adlı şirket de Bitcoin sahiplerine bu imkanı sağlıyor. Fancy’nin sitesinde şu anda hem Bitcoin ile hem de Bitcoin Cash ile ödeme yapmak mümkün ve kripto para sahiplerine belli oranlarda indirimler de sunuluyor.

Lüks Ürünlerde İndirim

Bildiğiniz üzere bir işletme müşterilerden kredi kartıyla ödeme aldığında bankaya da belli bir komisyon öder. Ancak kripto para ile alınan ödemelerde işletme sahiplerinin böyle bir ödeme yapmalarına gerek yok. Müşterilerine 250 binden fazla ürün sunan Fancy.com da kripto para ile aldığı ödemelerde sanki yine bankaya komisyon ödüyormuş gibi yapıp, kripto para kullanan müşteriye indirim sağlıyor. Yani bu site üzerinden kripto parayla alışveriş yapmak isteyen herkes ‘crypto’ kodunu girerek yüzde 3 oranında indirim kazanabiliyor. Şirketin açıklamalarına göre kripto para üzerinden bin dolarlık alışveriş yapan kişiler 30 $ civarında tasarruf yapabiliyorlar.

Fancy’nin CEO’su olan Joe Einhorn şöyle bir açıklama yaptı:

“Belki de tüm e-ticaret şirketlerinin kripto parayı benimseyeceği ve masraflardan ettikleri tasarrufu müşterilerle paylaşacakları yeni bir akımın parçası oluruz.”

Bitcoin Cash Kullanımı

Fancy Coinbase‘in tüccarlara özel olarak sunduğu araçtan faydalanarak 2013 yılı itibariyle kripto para ödemelerini kabul etmeye başlamıştı. Ancak Coinbase bu yıl Coinbase Ticaret adlı yeni bir servis sunmaya başlayınca tüccarlara sunduğu bu aracı kaldırmıştı ki bu durum da kripto para ile ödeme kabul eden işletmelerin işini zorlaştırmıştı. Fancy de bu yüzden artık Bitpay kullanıyor. Fancy aracı şirketi değiştirmesiyle birlikte artık Bitcoin Cash üzerinden yapılan ödemeleri de kabul ediyor.

Ancak şirketin BCH kabul etmeye başlamasının tek sebebi Bitpay’e geçiş yapılmış olması değil. Fancy genel olarak Bitcoin Cash topluluğunun hayallerine paylaşan ve aynı şeyleri hedefleyen bir şirket olduğunu iddia ediyor. Şirketin CEO’su bu konu hakkında şöyle bir yorum yapıyor:

“Topluluğun Bitcoin Cash ile ilgili hayallerini okuduğunuz zaman onların da bizim gibi pürüzsüz bir ticaret yapmayı, yalnızca müşterilerin değil işletme sahiplerinin de olabilecek en verimli şekilde işlem yapabildikleri bir dünyayı düşlediklerini fark ediyorsunuz. Yüzeysel açıdan baktığımızda Bitcoin Cash ile felsefelerimizin benzediğini söyleyebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment