Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Para Borsalarına Yönelik Soruşturmalar Sürüyor

Güney Kore hükümetinin iki kurumu Kore İletişim Komisyonu (KCC) ve Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı’nın (KISA) ülkedeki kripto para borsalarını, kişisel veri kullanımları yönünden soruşturacağı belirtildi.

KCC ve KISA’nın kripto para borsalarının veri gizliliği ve kullanımı konusunda yasal sınırların dışına çıkıp çıkmadığını araştıracağı ifade edilirken, soruşturmanın kişisel verilerin korunması noktasındaki teknik ve yönetimsel süreçleri de yakından inceleyeceği belirtildi.

İki kurum borsaları inceledikten sonra eğer son veri koruma kanunlarının dışına taşmış bir aktivite görülmesi halinde ise, bu borsaların gereken cezaları alacağını ifade etti.

Yerel basında çıkan haberlere göre KCC’nin 2017 yılında çıkan Kore Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu ihlal eden 8 kripto para borsasını yakından soruşturacağı belirtilirken, yine yerel basın kaynaklarının verdiği bilgilere göre son dönemde yaşanan ciddi kripto para hack olaylarının, bu soruşturmanın açılmasında kilit rol oynadığı kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Bithumb hack olayı halen hafızalardaki tazeliğini korurken, KISA’nın diğer borsaları araştırmasının altında yatan sebebin de bu olduğu ifade edildi. Bithumb’ın hack olayından önce üç aylık süren yoğun bir soruşturma sürecine tabii tutulduğu ancak borsanın o dönemde yetkililer tarafından başarısız bulunmadığı da gelen haberler arasında.

Bu yıl boyunca Güney Kore temelli borsalar kara para aklamayı önleme kuralları ve Müşterini Tanı süreçleri ile ilgili yoğun bir araştırmadan ve soruşturmadan geçerken; Kore hükümeti deyim yerindeyse borsalara göz açtırmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment