Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırım Firması Kripto Para Piyasasına Uzun Vadede Güveniyor

Risk sermayesi alanında dünyanın en büyük şirketlerinden olan Union Square Ventures (USV) kripto para piyasasında uzun vadeli olarak kalmak istiyor. USV’nin yönetici ortaklarından olan Albert Wenger CNBC’ye verdiği röportajda USV’nin kripto para piyasasının bir “fırsat” olarak gördüğünü ancak tamamen kripto paralar için özel bir fon oluşturmayı düşünmediğini belirtti.

Dijital para yatırımı için özel bir birim oluşturma gibi bir “planlarının olmadığını” söyleyen Wenger şöyle ekledi:

“Hepsini aynı çatı altında tutmanın daha faydalı olduğunu düşünüyoruz.”

Merkezi New York’ta bulunan ve risk sermayesi alanının en çok gelir elde eden şirketi olan USV kripto paralarla ilgili birden fazla yatırım fırsatını değerlendirmek istiyor. Wenger fırsat olarak gördükleri şeylerden biri de ABD merkezli kripto para borsalarından olan Coinbase’e yatırım yapmak olduğunu belirtti.

Kripto para piyasası her ne kadar son zamanlarda pek bir büyüme gösterememiş olsa da USV piyasada uzun vadeli durmayı planlıyor. Wenger, şirketin kripto paraların ardındaki teknolojiyle de yakından ilgilendiklerini belirtti:

“Yatırımcılar bu sektöre mantıklı bir şekilde para akıtıyorlar çünkü sanıyorum ki en iyi Blockchain’in bir trilyon dolar, hatta trilyonlarca dolar değere ulaşabileceğine inanıyorlar. Böyle bir şeye inanmak hiç de saçma değil.”

Wenger aynı zamanda Blockchain teknolojisine erken zamanlarda yatırım yapan kişilerin piyasada şu anda ne kadar düşüş yaşanırsa yaşansın karlı çıkacaklarını da düşünüyor.

USV sözcüsü olarak yorumlarda bulunan Wenger ICO’lar hakkında da konuştu ve ICO piyasasında yaşanan dolandırıcılık, sahtekarlık gibi olayların piyasanın itibarını zedelediğini belirtti. Ancak kendisi ICO usulüyle yatırım toplamanın finans alanında atılmış gayet yenilikçi bir adım olduğunu da düşünüyor.

Wenger zamanında Bitcoin’e yatırım yaptığını da söyledi ve yatırımcıları yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri miktarlarda yatırım yapmaları konusunda uyardı:

“Şu anda bu sektörde çok fazla risk bulunuyor ve bence hiç kimse tüm birikimini buraya yatırmamalı.”

Bundan bir süre önce yine bir risk sermayesi olan Andreessen Horowitz‘in kripto paralarla ilgilendiğini belirtmiştik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment