Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsaları Filipinler’de Geleneksel Finans Kurumlarının Önüne Geçiyor

2018 yılı boyunca, Filipinler‘deki Bitcoin borsaları ve kripto para işletmeleri, kullanıcı etkinliği ve popülerlik konularında geleneksel finans kurumlarını geride bıraktı.

Kullanışlı Politikalar

25 Haziran tarihinde, Filipinler’de yer alan Cagayan Ekonomik Bölgesindeki (CEZA) kripto para borsası sayısına kısıtlama getirildiği haberini sizlerle paylaşmıştık.

CEZA içerisinde yer almak ve bölgenin avantajlarından faydalanmak isteyen borsaların yerel finans yetkilileri ve CEZA tarafından sıkı ve titiz doğrulama süreçlerinden geçmesi gerekmekteydi. Buna ek olarak yetkililer, bu bölgede hizmet vermek isteyen borsaların, CEZA içerisinde minimum 1 milyon dolarlık yatırım yapabilme kapasitesine ve, bölgeye yeni merkezlerini kurma garantisini verebilme olanaklarına sahip olmak zorunda.

”Filipinler’in, yaptıkları işlemler yurt dışını kapsasa bile, dolandırıcılar için güvenli bir liman olmasını istemiyoruz. İşte bu yüzden yaptığımız doğrulama ve sağlamlık testleri sayesinde bu gibi kişilerin işlemlerinin Bitcoin’e yatırım yapacak yeni insanları kandırmaya yönelik mi, yoksa o koin hangisiyse bunun bir sahtekarlık olup olmadığını anlamamız gerekiyor.”

Filipinler hükümetinin kripto para borsalarına lisans verme ve onları gözetleme hareketi, kripto para birimlerinin ülkede para havalesi olarak kabul edildiği 2017 Şubat tarihinden beri yapılan önemli bir hamle.

Filipinler hükümeti kripto para birimlerini resmi olarak bir para birimi olarak tanıyan ve kripto para sektörünü meşrulaştıran ilk ülke ülkelerden birisi olmuştu. 15 aydan daha uzun bir süre önce, ileriye dönük bir düşünce ile, Filipinler Merkez Bankası  direkt olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine vize verme niyetinde olmamasına rağmen, kripto para birimlerini finansal hizmet ve ödeme yapabilme aracı olarak tanıyacağını ifade etmişti.

Startup Şirketleri Durmadan Büyüyor

O tarihten beri Coins.ph gibi yerel startup şirketleri, Asya içerisinde önde gelen kripto para borsaları ve işletmeleri haline gelmeye başladı.

Sadece Android uygulamasında bile sahip olduğu bir milyonun üzerinde kullanıcı ile, Coins.ph Filipinler içerisindeki yerel uygulamalar arasından top 10’a girmeyi başarmıştı. Bu da kripto para borsalarının ve kripto ile ilgili işletmelerin, Filipinler içerisinde ne denli büyüdüğünü ve yerel işletmeleri geride bıraktığını gösteriyor.

Rebit, Bitbit, BuyBitcoin, Keza, Prepaid Bitcoin, ve Bitmarket.ph isimli kripto para işletmeleri, Filipinler içerisinde geleneksel finansa kurumlarını geride bırakmayı başaran firmalardan sadece bir kaç tanesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment