Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Ağında 8,5 Saatlik Kesinti: Neler Yaşandı?

Blockchainler arası işlem yapmayı sağlayan ThorChain (RUNE), potansiyel bir güvenlik açığı şüphesiyle 8,5 saatlik kesintinin ardından yeniden aktif edildi.

ThorChain, güvenlik ekibi ThorSec ve likidite sağlayıcısı Nine Realms’den gelen güvenlik açığı şüphesine işaret eden raporlar uyarınca geçici olarak duraklatıldıktan protokol, 8,5 saat sonra yeniden aktif edildi.

Yapılan açıklamada, duraklatmanın bir ihtiyati tedbir olduğu ve araştırmaların devam ettiği belirtildi. İddiaların henüz geçerliliğinin kesinleşmediğinin altını çizen ThorChain, yükümlülükler üzerinde bir güvenlik açığından şüphelendiklerini ancak kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu belirtti.

Nine Realms de ThorChain ile benzer doğrultuda bir açıklama yaparak ağın node’lar tarafından araştırmalar için duraklatıldığını belirtti.

Protokol 8,5 saatlik bir araştırmanın sonucunda bir güvenlik açığı tespit ettiklerini ancak herhangi bir şekilde istismar edilemeyeceğini fark ettiklerini bildirdi. Ayrıca alım-satım, likidite havuzları ve tasarruf hesaplarının yeniden aktif edildiğini duyurdu.

ThorChain geçtiğimiz yılın ekim ayında, yaşanan bir yazılım hatası nedeniyle 20 saatlik bir kesinti yaşamıştı.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %18,7 değer kaybeden RUNE, son 24 saatte %6,2 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 1,31 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!