Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Bir Günde İkiye Katlandı: The Graph (GRT) Nedir?

Ağ hayatına henüz 17 Aralık günü başlayan The Graph (GRT) bir günde yaklaşık %50 yükseldi. Binance, Coinbase, Huobi gibi kripto para sektöründeki en önemli borsalardan birbiri ardına gelen listeleme haberi ile uçuşa geçen The Graph (GRT) nedir?

Bir DeFi projesi olarak 17 Aralık günü piyasaya sürülen The Graph (GRT) yalnızca bir günde fiyatını iki kat arttırdı. Proje için kripto para borsası listeleme duyurularının da ardı arkası kesilmedi. GRT hem en önemli borsalarda listelenen ve listelenecek olması hem de fiyatındaki hızlı yükseliş ile altcoin yatırımcılarının dikkatini çekmeyi de başardı.

Fiyatını katlayan The Graph (GRT) bu borsalar tarafından listeleniyor

The Graph fiyatı piyasaya çıkış anında 0.135246 dolardı. Bir günde ikiye katlanan GRT, yükselmeye devam etti ve fiyat %140’lık artışla 0.3277 dolara kadar çıktı. GRT 400 milyon dolarlık piyasa değeri ile en değerli kripto paralar arasında 56. sırada bulunuyor. The Graph için günlük ticaret hacmi ise 18-19 Aralık tarihleri arasında 1.5 milyar dolar oldu. Maksimum arzı 10 milyar olan GRT için şu an dolaşımda olan arz ise 1.2 milyarın hemen üzerinde.

graph-grt-nedir-fiyat
The Graph (GRT) fiyat grafiği. Kaynak

The Graph için ilk listeleme müjdeleri piyasa devleri Coinbase ve Binance borsalarından geldi. Coinbase Pro ve Binance kullanıcıları 17 Aralık itibarıyla GRT işlemlerine başladılar. GRT işlemleri Coinbase PRO kullanıcıları için GRT/USD, GRT/BTC, GRT/EUR ve GRT-GBP pariteleri dahilinde aynı gün başladı. Binance borsası da GRT/BTC, GRT/ETH ve GRT/USDT pariteleri için GRT işlemlerini akşam saatlerinde açtı. Yayınlanan açıklamalara göre GRT coin Huobi, OKEx, MXC ve Gate.io borsalarında 18 Aralık günü listelendi.

The Graph (GRT) nedir?

Bir indeksleme protokolü olarak yola çıkan The Graph, hem merkeizyetsiz finans hem de Web3 ekosistemindeki birçok uygulamayı destekleyen Ethereum ve IPFS gibi ağlardaki verileri sorgulamayı amaçlar. The Graph ile isteyen her kullanıcı “subgraphs” denilen açık API’ler oluşturabilir ve yayınlayabilir. The Graph Network’ün ekonomik güvenliğini ve sorgulanan verilerin bütünlüğünü sağlamak için ise bir ERC-20 tokenı olan GRT token kullanılmaktadır.

The Graph’in asıl hedeflerinden biri ise merkeziyetsiz kamu altyapısını ana akım haline getirmek olarak açıklandı. The Graph, ağ hayatına başlamadan önce Ekim 2020’de yapılan token satışı ile 12 milyon dolarlık fon sağladı. Platformda testnet aşamasında bugüne kadar Uniswap, Synthetix, Aragon, AAVE, Balancer ve daha birçok ağ için binlerce geliştirici tarafından 3 binden fazla “subgraph” oluşturuldu. Toplanan bu veriler The Graph blockchain’inde tutuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!