Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gerard Piqué Token Platformuna 4.3 Milyon Dolar Yatırıyor

FC Barcelona kulübünde top koşturan Gerard Piqué, Sorare adlı dijital varlık platformuna 4.3 milyon dolar değerinde yatırım yapacak. Bu hafta içerisinde Real Madrid ile anlaşma açıklayan Sorare, Türkiye’den de Fenerbahçe ile iş birliği içerisinde.

Ethereum tabanlı bir NFT (non-fungible token) platformu olan Sorare; dijital spor kartlarını alıp-satmak için kullanılıyor. Kullanıcılar bu ay Kylian Mbappé’nin dijital oyuncu kartı için 65,000 dolar ödeme yaptı ve Sorare bu olayla gündeme geldi.

Barcelona oyuncusundan yatırım geldi

CoinDesk haberine göre ünlü futbolcu Gerard Piqué, Sorare platformunun gelişimine katkıda bulunmak adına 4.3 milyon dolar değerinde yatırım yaptı. Piqué’nin ayrıca Sorare ekibine danışmanlık hizmeti sağlayacağı aktarıldı. Sorare Piqué’nin yatırımıyla birlikte toplamda 9 milyon dolar para topladı. Barcelonalı ünlü oyuncunun bu yatırımı Cassius Family fonu aracılığı ile yaptığı ifade edildi.

NFT platformları hızla büyüyor

Paris merkezli bir dijital varlık platformu olan Sorare bu yıl büyük bir büyüme yaşadı. Aylık 2 bin aktif kullanıcısı bulunan platformda sadece Kasım 2020 içerisinde 1.5 milyon dolar değerinde dijital kart satıldı.

Ethereum teknolojisini kullanan şirket şu ana dek Fenerbahçe, Real Madrid, Bayern Münich, Paris Saint-Germain, Porto, Zenit gibi birçok farklı kulüple anlaşma sağladı. Şirket toplamda 105 futbol kulübü ile birlikte çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!