Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Pro, The Graph’ı Listelediğini Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’in kurumsal platformu Coinbase Pro, yeni bir listeleme yaptı. Kısa süre önce halka açık satışı tamamlanan The Graph (GRT), ana ağının lansmanını yaptığı gün Coinbase Pro üzerinde listelendi. Peki The Graph nasıl oldu da daha tam anlamıyla piyasaya giriş yapmadan Coinbase Pro’da listelendi?

GRT, Coinbase Pro’ya girdi 

Ekim ayında yapılan en son token satışı ile birlikte 12 milyon dolarlık kazanç elde eden The Graph, bir DeFi projesi olarak piyasaya sürüldü. Aslında bu DeFi uygulaması hem DeFi hem de Web3 ekosistemi tabanlı birçok uygulamanın bir aynı ekosistemde kullanılabilmesini hedefliyor. The Graph, aynı Google’ın web tabanlı bilgileri endekslediği gibi, Ethereum tabanlı blockchain ağlarının verilerini endekslemeyi amaçlamakta. The Graph’ın endekslediği ağlar arasında Ethereum ve Filecoin de yer almakta. İsteyen herkes The Graph ağı üzerinde açık API oluşturup bunu yayınlayabilecek ve bütün veriler blockchain üzerinde toplanacak.

Coinbase Pro listelemesi sonrasında DeFi projesinin fiyatında önemli bir yükseliş yaşandı. Basın saati itibarıyla GRT/USDC işlem çiftinin ilk satış fiyatının %400 üzerinde olduğu görülmekte. Coinbase Pro tarafından yapılan açıklamada ise 17 Aralık tarihinden itibaren Coinbase Pro hesaplarına GRT gönderilebileceği belirtildi. Alım satım işlemleri ise yeterli likidite sağlanırsa yine bugün başlatılacak. Şu an sadece para gönderme işlemlerinin açık olduğu Coinbase Pro, yeterli likiditenin sağlanması ile GRT fiyatında daha fazla değişime sebep olabilir.

Coinbase Pro etkisi yakında görülebilir 

Coinbase ve Coinbase Pro tarafından kısa süre önce listelenen kripto paraların %30 ila %70 arasında değişen yükselişler elde ettiği görülmüştü. GRT fiyatı an itibarıyla CoinMarketCap veya CoinGecko üzerinden takip edilemiyor olsa da Uniswap üzerinden bu bilgiye ulaşmak mümkün. Bunun yanı sıra Coinbase Pro’da alım satım işlemlerinin başlaması da fiyat takibi için önemli olacaktır.

Bitcoin fiyatının tüm zamanların rekorunu kırdığı ve dur durak bilmeden yükseldiği şu günlerde ise GRT gibi altcoinlerin bir nebze de olsa yerlerinde saymaları normal gözüküyor. 2017 yılındaki boğa koşusunda da önce BTC yükselmiş ve daha sonra konsolidasyon dönemine girdiğinde altcoinler hareketlenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!