Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Blockchain Ağını Başlattı, Fiyat Fırladı: Ethereum Staking’i İçin Devrim!

Kripto para projesi SSV Network (SSV), Ethereum (ETH) staking’ini tamamen merkeziyetsizleştirecek kendi blockchain ağını resmen başlattı.

SSV Network 14 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Ethereum staking‘ini tamamen merkeziyetsizleştirmeye odaklanan kendi blockchain’i için ana ağın başlattığını açıkladı.

Proje ana ağ lansmanında Meta Pool (META), Ankr (ANKR), StakeTogether, Stakestar, XHash, 01 Node, ClayStack (CSMATIC), Coindelta, Strader ve Chainup gibi güçlü partnerlere sahip olduğunu bildirdi. Projenin bu partnerlerin dApp’lerini (merkeziyetsiz uygulama) kendilerine entegre edecekleri belirtildi.

Ssv Network ekibi bu aşamada, kullanıcıların yalnızca partnerler aracılığı ile stake edebileceklerini ancak bir sonraki lansman aşamasında doğrudan SSV Network aracılığı ile Ethereum staking işlemlerini gerçekleştirebileceklerini vurguladı. Geliştiriciler, SSV ağının Dağıtılmış Doğrulayıcı (Validatör) Teknolojisini (DVT) kullanan en büyük staking ağı olduğunu öne sürdü.

Ssv Network Protokol Lideri Alon Muroch basına yaptığı bir bilgilendirmede, partnerler ve toplulukla birlikte Ethereum staking için yeni bir paradigmanın öncülüğünü yapabileceklerini söyledi. Muroch, hedeflerinin bağımsız olarak staking yapma sürecine basit bir şekilde dahil olmak isteyen daha fazla kullanıcıyı bünyelerine çekmek olduğunu ifade etti. Murcoh, DVT’nin staking merkezileşmesi konusundaki endişeleri keskin bir şekilde sonlandırabileceğini söyledi.

Ethereum ağının merkezileşmesini önlemek son zamanlarda ağ hakkında konuşulan en önemli konulardan biri haline geldi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin geçtiğimiz hafta “Kore Blockchain Haftası” etkinliğinde Ethereum node’larının (düğüm) merkeziyetsizleştirilmesi için bazı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etmişti. Ancak Buterin, bu durumun ciddi bir teknoloji gerektirdiğini ve çözülmesi için yaklaşık 10 yıla daha ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı.

CoinGecko verilerine göre SSV, ana ağ lansmanına dair haberin duyurulması ile birlikte 15,04 dolar seviyesinden 16,37 dolar seviyesine kadar yükselerek %8,88’e varan bir artış yaşadı. Daha sonrasında güncel fiyatı 16,37 dolar seviyesine çekilen SSV’nin son 24 saatte %5,6 değer kazandığı kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!