Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Fiyatı Binance’de Milyonluk Satış Sonrası Çakıldı! Sorumlusu Ekip Mi?

Web3 şifreleme protokolü Mask Network (MASK) ekibinin yüklü miktarda token’ı Binance’e göndermesi yatırımcılar arasında panik ortamı yarattı.

On-chain analiz platformu Lookonchain’in yaptığı paylaşıma göre yaklaşık 3 milyon dolar değerinde 850 bin MASK kripto para borsası Binance’e çekildi. Yatırımcılar ve analistler bu işlemin satış yapmak maksadıyla Mask Network ekibi tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Ekibin yaptığı bu işlemin fark edilmesinin ardından MASK fiyatında %15‘den fazla düşüş yaşandı. Verilere göre söz konusu 850 bin MASK işlemi iki farklı cüzdan tarafından yapılan gönderim ile gerçekleşti.

Öte yandan yüklü miktarda MASK adresi bulunduran cüzdanların geçmiş aktiviteleri incelendiğinde, MASK’ın son günlerdeki kayda değer yükselişinin arkasında da ki ciddi manipülasyonlar ortaya çıkıyor. Bu manipülasyonlardan birine geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde yer vermiştik.

5 Mart tarihinde 3,12 dolardan fiyatlanan MASK, 2 günlük süre içerisinde %35 artarak 4,21 dolara kadar yükseldi. Analistlere göre bu yükseliş, balinaların Binance, OKX, Kucoin gibi borsalardan 3,6 milyondan fazla MASK‘ı çekerek arzı düşürmesi sonrasında gerçekleşti.

CoinGecko verilerine göre söz konusu cüzdan aktivitelerinin ardından %15,47 değer kaybeden MASK, 3,75 dolardan 3,17 dolara kadar geriledi. MASK haberin kaleme alındığı esnada 3,25 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!