Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lionel Messi’den Web3 Futbol Oyunu Girişimine Yatırım

Efsanevi futbolcu Lionel Messi futbol merkezli bir Web3 oyun girişimi olan Matchday’e yatırım yaptı.

Web3 oyun girişimi Matchday, 21 milyon dolarlık başlangıç yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Toplanan bu ciddi yatırıma Messi’nin risk sermayesi şirketi Play Time da önemli bir katkı sağladı. Play Time tarafından yapılan yatırımın net detaylarına yer verilmedi. Öte yandan İspanyol futbol yıldızı Alexia Putellas, Matchday’in kurucu küresel elçisi olarak görev üstlendi.

Matcday’in FIFA‘nın yanı sıra FIFPRO oyuncular birliğinden de resmi lisansı bulunuyor. Yatırım tutuna katılan diğer önemli şirketler arasındaysa Courtside Ventures, Greylock, HackVC, Capricorn Investment Group ve Horizons Ventures gibi isimler yer alıyor.

Matchday kurucu ortağı ve CEO’su Derrick Ko konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Futbol camiasında kullanılmayan bir kitle için inşa ediyoruz. Uygulamamızda yer alan oyunlar sıradan kullanıcılara üst düzey bir deneyim sağlamak için optimize edilecek.

Konu hakkında açıklama yapan bir diğer isim ise Matchday’in baş oyun sorumlusu Sebastien de Halleux oldu. Dünya çok fazla futbol ve oyun severin yer aldığını belirten Halleux bu iki kitleyi tüm karmaşıklıkları ortadan kaldırarak Web3 ile bir araya getirmekten heyecan duyduklarını belirtti:

Oyuncular için yeni bir dizi deneyim yaratma noktasında gerçek sahipliğin önemli olduğuna inanıyoruz. Bizim için her şey erişilebilirlikle ilgili. Yüz milyonlarca hayranı, Web3’ün ne olduğunu bile bilmeden oyunumuza dahil etmekten bahsediyoruz. Sloganımız ‘karmaşıklığı ortadan kaldırmak.

Bu Messi’nin Web3 ve NFT camiasına ilk girişi değil. Geçmiş dönemde fan token şirketi Socios ile 20 milyon dolarlık bir reklam anlaşması imzalayan Messi, sektör hakkındaki ilgisini belli etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!