Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektör Devleri Destekli DeFi Protokolünden Uniswap’a Rakip Merkeziyetsiz Borsa!

Kripto para sektörünün devleri tarafından desteklenen Maverick Protocol, merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap’e rakip olacak yeni bir DEX piyasaya sürdü.

Maverick CTO’su Bob Baxley konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Maverick Protocol olarak piyasanın en yüksek hacimli merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap’e rakip olacak yeni bir DEX piyasaya sürdüklerini belirtti.

Stablecoin ihraççısı Circle, ABD’li kripto para borsası Gemini ve kripto yatırım şirketi Pantera tarafından desteklenen Maverick Protocol, yeni çıkardığı DEX için likidite sağlayıcıları için daha fazla sermaye verimliliği ve düşük komisyonlar sağlamayı amaçlıyor.

Ethereum (ETH) blokzinciri üzerinde faaliyet gösteren ve Uniswap’ten %1.195 daha yüksek sermaye verimliliğine sahip olduğu öne sürülen DEX’in ana değişim varlığı olarak likit staking protokolü Lido Finance’in (LDO) Ethereum türevi wstETH’yi kullandığı ve bu sayede wstETH kullanan likidite sağlayıcılarının ekstra getirilere sahip olduğu belirtildi.

Bob Baxley konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Mevcut otomatikleştirilmiş piyasa yapıcılarda likidite sağlayıcılarının sermaye verimliliği, piyasa hareketine bağlıdır. Sağlayıcının sermaye verimliliğini en üst düzeye çıkarması için piyasaların yatay seyretmesi gerekir.

Ancak Maverick ekibinin geliştirdiği yeni sermaye tahsis stratejileri ile likidite sağlayıcılarının yükselen veya düşen piyasa içerisinde de sermaye verimliliğini en üst düzeye çıkarma şansına sahip olduğu belirtiliyor.

Baxley’in açıklamalarına göre yatırımcılar, her iki yönlü fiyat hareketi için de ayrı ayrı hazırlanmış stratejilerden kendileri için en doğru olanı seçebilir veya strateji seçimini otomatik hale getirebiliyor.

Lido Finance’in yanı sıra Galxe ve Liquidty ile de partnerlik sağlandığını dile getiren Baxley, LUSD/wstETH ve GAL/wstETH çiftlerinin de DEX üzerinde kullanılabilir olduğunu ifade etti.

Başlangıçta kullanıcıların 6 likidite havuzundaki toplam 10 milyon dolarlık likiditeye erişebileceğini dile getiren Baxley, hedeflerinin gelecek altı ay içerisinde hacim bakımından en büyük beş DEX arasında yer almak olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!