Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de Arzın 10’unu Satın Alan Balina Zararına Satış Yaptı: Fiyatta Sert Düşüş!

Bir balina, Perpetual Protocol (PERP) özelinde yaptığı zararlı alım-satım işlemleriyle dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta ani fiyat hareketleriyle dikkat çeken PERP bir balinanın canını yaktı. Etherscan tarafından sağlanan on-chain verilerine göre bir balina cüzdanı sadece 2 gün içerisinde kripto para borsası Bithumb’tan yaklaşık 7,66 milyon dolar değerinde 4.700 ETH çekti ve karşılığında PERP’in dolaşımdaki arzının %10’unu oluşturan 6,8 milyon PERP satın aldı.

Yaklaşık 7,06 milyon dolar değerindeki bu alım işlemini ortalama 1,08 dolarlık fiyattan gerçekleştiren balina devam eden düşüş dalgasına dayanamadı ve kısa süre sonra elindeki tüm PERP’i ortalama 0,74 dolar fiyatla 5,02 milyon Tether (USDT) karşılığında sattı. Balina bu kısa süreli alım satım işleminden %29 oranla 2,04 milyon dolar zarar etmiş oldu.

Balinanın zararına yaptığı satış fiyattaki düşüşü daha da derinleştiren faktörlerden biri oldu ve 0,748 dolar seviyesinden 0,667 dolar seviyesine ani bir %12’lik geri çekilme yaşandı.

PERP, 5 Eylül günü 0,460 dolardan fiyatlanıyordu ve sadece 5 gün içerisinde %180’e yakın yükseliş sergileyerek 1,331 dolara kadar ulaştı. Aşırı volatil hareketler sergileyen PERP, kısa süre içerisinde hızla değer kaybederek neredeyse başlangıç noktasına geri döndü. PERP yazım esnasında 0,657 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!