Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan Bitcoin, Kripto Paralar ve ABD Hakkında Önemli Açıklamalar!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Brian Armstrong 8 Eylül tarihinde yayınlanan bir röportajda yeni kripto para çeşitlerinden, borsanın ABD kripto para regülasyon ortamına dair izleyeceği stratejilerden ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yönetiminden bahsetti.

İlk olarak ödeme aracı olarak kullanılan kripto paralara değinen Armstrong, stablecoinlerin yanı sıra flatcoin olarak nitelendirilen başka bir çeşit kripto para birimine de şans verilmesi gerektiği yönünde ifadeler kullandı. CEO, bir itibari para birimi yerine içinde çeşitli ürünler barındıran bir mal sepetinin fiyatına sabitlenen bu kripto paraların stablecoinlerin “yeni versiyonu” olabileceğini söyledi.

Flatcoinlerin çalışma mantığı bakımında enflasyona endeksli bir yatırım aracı gibi hareket ettiği ve bu kapsamda kullanıcılarını yaşam maliyetlerindeki artıştan korumayı amaçladığı görüldü.

Borsanın bu varlık sınıfı ile ilgilendiğini dile getiren Armstrong, bu alan ile ilgili bir çalışmaları bulunmadığını ama sektörde flatcoinler üzerine çalışan birkaç ekip olduğunu ifade etti.

CEO, flatcoinler için şu ifadeleri kullandı:

Kripto para sektöründe daha iyi bir para biçimi.

CEO bunun yanı sıra geleceğe dair birkaç fikre daha sahip olduklarını ve borsanın bu fikirlere yatırım yapabileceğini belirtti.

Önümüzdeki yıl yeni bir SEC başkanımız olabilir

Röportajda ABD regülasyon ortamına da değinene Armstrong, önümüzdeki yıl veya daha sonrasında SEC’nin yeni bir başkana sahip olabileceğini söyledi.

Regülasyonun mahkeme veya Kongre yoluyla gelebileceğini vurgulayan CEO, mevcut durumda temsilcilerin bu konu üzerinde çalışmalarına devam ettiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun da (CFTC) kripto para regülasyonu konusunda ortaya çıkıp otorite iddiasında bulunabileceği de Armstrong’un ihtimalleri arasında yer aldı.

Kripto dostu başkan adaylarına bağış

Yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde kriptoyu destekleyen adaylara bağış yapmayı planladıklarını ifade eden CEO, bu seçimde kripto topluluklarının gücünü göstermek istediklerini belirtti.

Bu seçimde başkanların kripto paralar konusundaki tutumlarının büyük önem arz edeceğini öne süren CEO, bazı adayların seçilmesi durumunda işlerin çok kolaylaşacağını itiraf etse de kişisel olarak kimseyi desteklemek istemediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!