Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Blackrock ile İlgili Çin Kaynaklı Sahte Haberler Bir Altcoin’de Yükselişi Tetikledi!

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital’i satın alacağına yönelik sahte bir haber VGX fiyatında yükselişi tetikledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan iflaslar zincirinin bir parçası olan kripto kredi platformu Voyager Digital’in dev yatırım şirketi BlackRock tarafından satın alınacağına dair sahte bir haber, VGX fiyatını %17’den fazla yükseltti. Söz konusu haber 8 Eylül günü Çin kaynaklı bir hesap tarafından ortaya atıldı. Bu sahte içerik, dünyaca ünlü ABD’li haber ajansı Associated Press’in web sitesinde yer alan ücretli içerikler kısmında bile yayınlandı.

Fakat sahte içeriğin kaynak linkine tıklandığın görülen Çinli hesabın sadece 1 takipçisinin olması ve bundan önce hiçbir paylaşımının olmaması kısa süre içerisinde anlaşılarak VGX fiyatında negatif bir etkiye neden oldu.

CoinGecko verilerine göre bu süre zarfında yaklaşık %17 yükselen VGX 0,133 dolar seviyesinden 0,1559 dolara kadar ulaştı. Ardından dalgalar halinde geri çekilen VGX, yükselişe başladığı noktanın bile aşağısı olan 0,122 dolara kadar düştü. VGX yazım esnasında 0,136 dolardan alıcı buluyor.

Uzun bir iflas sürecinin ardından tasfiyesi gerçekleşen Voyager, 23 Haziran tarihinde para çekme işlemlerini yeniden aktif hale getirmişti. Bunun üzerine kullanıcılar, para çekme işlemlerinin aktif hale gelmesiyle birlikte platformda yer alan kripto paralarının belirli bir yüzdesini hesaplarına çekebilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!