Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de Ekstradan 180 Milyon Daha Basılacak! Satış Baskısı Yaratır Mı?

Yatırım şirketi Alameda Research tarafından satın alınan ve bir süredir finansman sorunlarıyla boğuşan Ren (REN) yeni sürüme geçişi finanse edebilmek için 180 milyon yeni token basma kararı aldı. Arzın artışına yönelik alınan bu kararın fiyat üzerinde satış baskısına sebep olması bekleniyor.

Ren DAO tarafından yapılan bir oylamanın sonucuna göre projenin yeni sürümüne geçişini finansa edebilmek için yaklaşık 11 milyon dolar değerinde 180 milyon yeni REN basılacak. CoinGecko verilerine göre halihazırda 1 milyar REN arzı dolaşımda bulunuyor. Yeni basılacak tokenlarla birlikte arz 1 milyar 180 milyona çıkacak. Bu durum şimdiden satış baskı yaratıyor ve fiyatı negatif yönlü etkilemiş görünüyor.

REN, Şubat 2021’de Alameda tarafından satın alınmıştı ve geçen ay FTX ile beraber Alameda’nında iflas etmesinin ardından Ren ekibi, finansman sorunları nedeniyle Ren 1.0 olarak adlandırılan projenin faaliyetlerini durduracağını açıklamıştı.

Ren DAO’ya sunulan oylamanın sonucunda seçmenlerin %80,78’lik çoğunluğu 200 milyon token basılmasını tercih etti. 1,08‘lik küçük bir kısım 150 milyon token lehine oy kullanırken, %2,05‘i 100 milyon token ve %10,97‘si 50 milyon token basımı lehine oylarını kullandı. Bu sonuçların ağırlıklı ortalamasını alan yönetim, 180 milyon Ren tokenı üretme kararında hemfikir oldu.

Arz üzerinde yaşanacak artışına dair bu kararın onaylanmasının ardından REN fiyatı üzerinde kayda değer bir düşüş gözlemlendi. CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz 7 gün içerisinde %20 değer kaybeden REN, haberin kaleme alındığı esnada 0,058 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!