Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de Güney Kore Etkisi ile Yükseliş: Fiyat Kısa Sürede 2x Yaptı!

Ethereum (ETH) ağı üzerinde faaliyet gösteren katman-2 protokolü ImmutableX (IMX) fiyatı, Güney Kore etkisiyle büyük değer kazandı. 

Güney Koreli borsalar ve balinalar geçtiğimiz dönemde birçok kripto paranın ani yükselişinde kilit rol üstlenmişti. Güney Kore cephesinin bu seferki gözde projesi ise ImmutableX oldu. On-chain veri platformu Etherscan tarafından sağlanan verilere Binance, OKX, Bybit, Crypto.com gibi birçok merkezi kripto para borsasından Güney Kore’nin bir numaralı borsası Upbit’e aktarıldı.

Lookonchain verilerine göre balinalar, Güney Kore dışındaki kripto para borsalarından yaklaşık 9,45 milyon dolar değerinde 12,53 milyon IMX’i Upbit’e transfer etti. Yapılan bu işlemler dikkat çekerken IMX fiyatı, Upbit üzerinde kısa sürede 0,56 dolardan %100’e yakın yükselişle neredeyse 1 dolara fırladı.

Öte yandan IMX, Binance ve Bybit gibi borsalar üzerinde en fazla 0,76 dolar seviyesini fiyatlayarak Upbit’de görülen 1 dolar bandına ulaşamadı. Fakat kripto para borsası OKX’de fiyat 0,86 dolara kadar yükselerek diğer global borsalardan ayrışan bir tepki gösterdi.

Lookonchain verilerine göre ayrıca 3 yatırımcının IMX fiyatının artmasıyla birlikte kilitli hazine cüzdanından 2,3 milyon dolar değerin de 3,05 milyon IMX‘in çıkardığını ve piyasa yapıcı GSR’nin Binance’e 2 milyon IMX yatırdığını belirtti.

ImmutableX (IMX) işlem hacmi de yükseldi

Fiyat artışı ile birlikte IMX küresel ticaret hacmi de %25‘den fazla yükseliş yaşadı ve 613 milyon dolara ulaştı. Ayrıca Upbit’deki IMX/KRW işlem çifti tüm borsalardaki global hacmin %20’sine ev sahipliği yaparak dikkat çekti. On-chain verilerine göre IMX üzerindeki vadeli işlemlerdeki açık pozisyon (open interest) miktarı %400’ün üzerinde artarak 115,42 IMX ile rekor bir seviyeye ulaştı.

Geçtiğimiz dönemde StormX (STMX), Solar Network (SXP) ve Icon (ICX), CyberConnect (CYBER) gibi projeleri radarlarına alan Güney Koreli traderlar ani fiyat yükselişlerini tetiklemişti. Öyle ki Binance destekli Sei (SEI) özelinde ciddi hacimler yaratan Güney Kore cephesi ciddi fiyat farklarının oluşmasına sebep olmuştu.

CoinGecko verilerine göre Güney Kore tarafından gelen yüksek ilgiyle birlikte Upbit üzerinde hızlı bir şekilde 2 kat yükselen IMX 0,56 dolardan 1 dolara ulaştı. IMX Upbit haricinde global borsalar üzerinde 0,531 dolardan %43 artışla 0,76 dolara yükseldi. yaklaşık aynı fiyattan 0,712 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!