Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoinden Amazon ve Google’a Rakip Olacak Yeni Proje

Merkeziyetsiz bulut depolama protokolü Filecoin (FIL), Amazon ve Google’a rakip olacak yeni projesi Filecoin Web Services’i (FWS) kullanıma sundu.

Filecoin yakın tarihli bir blog gönderisinde, Filecoin ağı üzerine inşa edilmiş açık kaynak kodlu merkeziyetsiz bulut depolama projesi Filecoin Web Services‘i kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu yeni proje, Amazon Web Services (AWS) ve Google Cloud bulut depolama hizmetlerine bir alternatif olmayı amaçlıyor. FWS, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmak için kullanabilecekleri bilgi işlem, depolama ve ağ kaynakları gibi çeşitli alanlarda imkan sağlıyor.

Filecoin geliştiricileri konu hakkında yaptıkları açıklamada projenin önemine dair şu ifadelerde bulundu:

Bulutun harika bir geliştirici deneyimine sahip olduğunun farkındayız, bu nedenle merkeziyetsiz ağların sağlayabileceği şeffaf ve açık kaynaklı teşvik katmanlarının yanı sıra bulut düzeyinde DX’in faydalarını elde etmek bizim için bir tutku.

AWS ve Google Cloud gibi merkezi bulut depolama araçları halihazırda dünya genelinde büyük bir hakimiyete sahip olsalar da tüm verilerin belirli şirketlerin elinin altında tutulması teknolojinin geleceği için ciddi bir güvenlik zafiyetini ve endişesini beraberinde getiriyor.  Bu tür merkeziyetsiz depolama servislerinin blokzinciri teknolojisinin gelişmesiyle birlikte gelecekte daha yaygın bir kullanım alanına sahip olacağı düşünülüyor.

Filecoin ekibi söz konusu şeffaf bulut hizmetlerinin sorunsuz çalışabilmesi için Radiant Earth, SUCHO ve Encloud dahil olmak üzere çeşitli veri yönetimi projeleriyle ortaklık kurduğunu da belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!