Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’den Yeni Hamle: Token Ekonomisinde ve İşleyişinde Değişlikğe Gidecek

İnternet devi Kakao Corp tarafından geliştirilen blockchain platformu Klaytn, KLAY token ekonomisi ve yönetişim modellerinde yenilikçi adımlar atacağını duyurdu.

Klaytn resmi Medium hesabından 10 Ocak tarihinde yayınlanan gönderide, ekosistemlerinin sürdürülebilirliği ve şeffaflığı için yönetişim modellerinde değişikliğe gidileceği duyuruldu. Bu değişikliklerin Klaytn’ın genel teknik kabiliyetlerini, gelir sürdürülebilirliğini ve merkeziyetsiz yapısını geliştirmesi ve nihayetinde KLAY‘in daha değerli hale gelmesine katkıda bulunması planlanıyor. Vakıf bu değişiklikleri hayata geçirirken şu anda Klaytn ağının yönetişimini denetleyen Klaytn Yönetişim Konseyi (GC) ile birlikte koordineli olarak çalışacak.

Atılan bu adımla birlikte GC üyelerinin Klaytn blokzinciri işleyişi üzerindeki karar alma yetkisi daha da genişletilecek ve vakıf kendi kararları yerine GC üyelerinin kararlarına dayalı projeleri teşvik edecek. Bununla birlikte bir yönetişim protokolü olan Klaytn Square aracılığıyla GC’nin on-chain oylama gündemleri ve durumları gerçek zamanlı olarak açıklanarak yönetişim şeffaflığının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Vakıf, Klaytn ekosistemindeki projeleri geliştirmeye ve karar alma organı görevini sürdürmeye devam edecek. Klaytn Vakfı 20 Şubat’tan itibaren GC’ye yenilenmiş bir token ekonomisi teklifi sunacak. Bu teklif, topluluktan gelen geri bildirimlere yanıt olarak dolaşımdan kaldırılmış (rezerv) KLAY tokenlerinin kullanımına ilişkin bir öneriyi de içeriyor. Kesinleşmiş gündemler ve teklifler, 2023 için teknik bir yol haritası ile birlikte 28 Şubat‘ta kamuoyuna açıklanacak.

Haberin kaleme alındığı saatlerde Klaytn yerel token’ı KLAY CoinGecko verilerine göre 0,348 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!