Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Yeni Stablecoin Ortaklığı İçin Avrupa ve Orta Doğu Devrede

Binance’in Baş Stratejisti (CSO) Patrick Hillman, borsanın yeni stablecoin ihraççılarını değerlendirmesi üzerine Avrupa ve Orta Doğu’dan partnerlik teklifi aldığını belirtti.

Forbes’in 18 Şubat tarihinde yayınlanan makalesinde Patrick Hillman, Binance’in Paxos tarafından ihraç edilen ve borsanın markasını taşıyan BUSD stablecoin’inin üretiminin durdurulması sonrasında yeni bir partner aradığını duyurması üzerine birçok aktörün stablecoin projesi partnerliği için istekli olduğunu belirtti. CSO Avrupa ve Orta Doğu’da oldukça ilginç fırsatlar olduğunu vurgularken konuya dair ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

Hillman, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS), BUSD hakkındaki kararının oldukça şaşırtıcı olduğunu ve bu karara hazırlıklı olmadıklarını kabul etti. CSO konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

BUSD her zaman bizim nazarımızda sağlam bir üründü. Konudan haberimiz ve buna hazırlanmak için zamanımız olmadı. Çözmeye çalıştığımız pek çok şey var, ödemelerin nasıl yapılacağı ve son tarihler henüz muamma. Ancak nihayetinde BUSD Paxos’un yönetmesi gereken bir ürün, basım ve geri ödeme konusunda tam kontrole sahipler bu da onları sorumluluk sahibi yapar.

Öte yandan CSO, BUSD’nin günlerinin sayılı olduğunu da belirtti. İnsanların BUSD’nin geri ödemesine dair kafalarında oluşacak soru işaretlerinin BUSD kullanımına doğrudan etki edeceğini dile getiren Hillman, zaman içerisinde BUSD kullanımının hızla düşeceğini öne sürdü.

CSO, şirketin ABD tarafından herhangi bir bankacılık partneri bulunmadığını belirtirken ABD bankacılık kuruluşlarının kripto para şirketleri ile çalışmamaları için çeşitli yollarla baskılandığını iddia etti.

Yayınlanan makalede, yeni stablecoin’in dolar bazlı olmama ihtimaline dikkat çekilirken Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) yakın zamanda konuya dair yaptığı paylaşımına atıfta bulunuldu. CZ ilgili paylaşımda bir sonraki stablecoin’in dolar bazlı olmayabileceğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!