Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Düşüş Trendi Sona Mı Erdi? İşte Yüzde 50’lik Sert Yükselişin Sebebi!

Geçtiğimiz aylarda Solana (SOL) ağına geçiş yapacağını duyuran Helium Network (HNT), son 3 günlük periyotta %50’ye yakın değer kazandı. Peki HNT yükselişin arkasında hangi nedenler var?

Helium Network, ölçeklendirme ihtiyaçlarını karşılayamaması sebebiyle eylül ayının sonlarında Solana ağına geçiş yapacağını duyurmuş ve aynı dönemde Binance tarafından Helium’un birçok işlem çifti spot işlemlerden delist edilmişti. Bu tarz haberler ile birlikte amansız bir düşüş trendinin içerisine giren HNT, 3 günlük periyotta 1,58 dolardan 2,40 dolara kadar yükselerek %50’ye yakın artış yaşadı.

Diğer kripto para birimlerinin nispeten hareketsiz bulunduğu bu günlerde merkeziyetsiz bir komünikasyon ağı olan Helium Network’ün yerel token’ı HNT’nin bu yükselişinin neden yaşadığı yatırımcılar arasında merak konusu oldu.

Solana ağına taşınmasıyla birlikte birçok NFT koleksiyonu çıkaracağı iddia edilen Helium’un ayrıca “Helium İyileştirme Önerisi” (HIP 74) oylama sürecinde bulunuyor. Bu iki önemli gelişmenin yükselişte önemli faktör olduğu belirtiliyor.

CoinGecko verilerine göre HNT, haberin kaleme alındığı sıralarda gün içerisinde ulaştığı 2.40 dolarlık en yüksek fiyatının altında 1.93 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!