Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Kurucusu Açıkladı: En Az Yüzde 10’luk Nakit ile Bitcoin Alındı!

Cosmos (ATOM) tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) Osmosis (OSMO), vakıf hazinesindeki nakit varlıkların en az %10’luk kısmını Bitcoin’e (BTC) çevirdi. 

Osmosis kurucu ortağı Sunny Aggarwal 19 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Osmosis Vakfı’nın hazinesinde yer alan nakit varlıkların minimum %10’luk kısmının Bitcoin’e dönüştürüldüğünü açıkladı. Aggarwal’ın açıklamaları sosyal medyada kullanıcılar arasında tartışmalara neden oldu.

Dönüşümün sebebi, amacı ve miktarı hakkında net bir bilgi vermeyen kurucu ortak konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Osmosis Vakfı “nakit” hazinesinin çift haneli yüzdesini Bitcoin’e çevirmiş bulunmaktadır.

Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı yakın zamanda ABD‘de bankacılık krizine atıfta bulunarak parasal genişlemeye gidilebileceğini ve buna önlem olarak hazineye Bitcoin alımı yapmanın mantıklı olduğunu söyleyerek Aggarwal’i destekledi.

Öte yandan diğer kullanıcılar ise böyle bir karar alınmadan önce oylamaya gidilmemesini eleştirerek hazinede Bitcoin tutulmasının hazine güvenliğine olan etkisini sorguladı.

Ayrıca Aggarwal, çöküşünden kısa bir süre önce varlıklarının büyük bir bölümünü Bitcoin’e çeviren Terra Foundation’a atıfta bulunularak iflas eden Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’a benzetildi.

CoinGecko verilerine göre Osmosis’in yerel token’ı OSMO, haberin kaleme alındığı sıralarda %1,3 düşüş ile 0,845 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!