Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS Justin Sun’ın 1.5 Milyarlık Teklifi Sonrası Rakibi Credit Suisse’i Satın Aldı

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, TRON (TRX) kurucusu Justin Sun’ın 1,5 milyar dolarlık teklifinin ardından iflasın eşiğine sürüklenen rakibi Credit Suisse’i satın almak için 2 milyar doların üzerinde bir miktar ile anlaşmaya vardı. 

Financial Times’ın haberine göre global çapta yaşanan banka iflasları sebebiyle iflasın eşiğine sürüklenen Credit Suisse’in 2 milyar doları aşan bir anlaşma sonucunda UBS’ye devir işlemleri başladı. Bankanın akıbetinin henüz belirsiz olduğu TSİ 19 Mart akşam saatlerinde TRON kurucusu Justin Sun‘da Credit Suisse’i satın almak için dikkat çeken bir teklif sunmuştu.

UBS’nin anlaşmadan çekilmesi durumunda 1,5 milyar dolarlık teklifiyle hazırda beklediğini belirten Justin Sun, bankayı satın alması durumunda kripto odaklı çalışmalara öncelik vereceğini ifade etmişti:

Credit Suisse’i satın almak ve Web3.0 dünyasına entegre etmek için 1,5 milyar dolarlık kendi teklifimi sunmak istiyorum. Ülkenin ilerici politikalarından yararlanabilir ve kendimizi finansal inovasyonda bir lider olarak konumlandırabiliriz.

Bloomberg raporuna göre UBS ve Credit Suisse arasında sağlanan anlaşmaya İsviçre Merkez Bankası‘da 100 milyon dolarlık likidite sağlamak için harekete geçti. Credit Suisse, UBS ile bir birleşme anlaşması imzaladığına dair paylaştığı bildiride, devir işlemlerinin devam ettiği ve bu süreçte bankanın tüm faaliyetlerinin aksaklık olmadan yürütüleceği vurguladı.

Öte yandan Justin Sun, daha önce iflas eden Voyager Digital ve Celsius Network için de kurtarma planları teklif etmiş fakat resmi kaynaklara göre hiçbir projeye somut olarak bir yatırım yapmamıştı. Özellikle Digital Currency Group (DCG) krizi yaşanırken sahneye çıkan Justin Sun, şirketin varlıklarını satın almak için 1 milyar dolar harcamaya hazır olduğunu beyan etmiş fakat bu teklif de sonuçsuz kalmıştı.

ABD bankalarındaki ve Credit Suisse’deki sorunların global bankacılık sektörüne yönelik endişe yaratmaya devam etmesi, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen Bitcoin (Bitcoin) ve altına yönlendirmeye devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %28’4‘lük yükseliş performansı sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 28.351 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!