Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON Kurucusu Justin Sun, DCG Varlıkları İçin 1 Milyar Dolar Harcamaya Hazır

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, likidite kriziyle boğuşan Digital Currency Group’a (DCG) ait varlıkları satın almak için 1 milyar dolar harcamaya istekli ve hazır olduğunu beyan etti.

Justin Sun Reuters’e verdiği demeçte, iflasın eşiğinde olan kripto kredi platformu Genesis‘in çatı şirketi DCG‘ye ait varlıkları satın almak için kendi fonlarından 1 milyar dolar harcamaya hazır olduğunu söyledi. DCG cephesinden gelecek tepkiye göre hareket edeceğini belirten Sun, “teklifi değerlendirmelerine bağlı olarak” geleceğe yönelik bir plan çıkartabileceklerini ifade etti. Öte yandan Sun, tam olarak hangi varlıklar için bu yüklü ödemeyi yapacağına dair ayrıntılara açıklamasında yer vermedi.

FTX iflasından sonra büyük finansal sorunların içine düşen Genesis ve DCG son günlerde müşterilerine ödeme yapmadığı ve para çekme işlemlerini açmadığı gerekçesiyle eleştirilerin odağında yer almıştı. Bu baskıların ardından 500 milyon dolarlık varlık satışına yönelen şirketin, en azından Genesis özelinde 3 milyar dolarlık borcu olduğu biliniyor.

Sun’ın bu teklifi karşısında henüz bir geri dönüş yapmayan DCG cephesi, konuya aşina kişilerin ifadelerine göre teklifin “samimiyeti” noktasında araştırma yapıyor olabilir. Sun, daha önce iflas eden Voyager ve Celsius içinde kurtarma planları öne sürdü fakat resmi kaynaklara göre hiçbir projeye somut olarak bir yatırım yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!