Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Yeni Duyurusu Fiyatta Sert Yükselişi Tetikledi

Merkeziyetsiz on-chain depolama hizmeti sunan Filecoin ekibinin mart ayında akıllı sözleşmeleri başlatacağını duyurmasının ardından FIL fiyatında ani bir yükseliş yaşandı.

Bir Filecoin geliştiricisinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, FIL fiyatına olumlu yansıdı. Geliştirici, Mart 2023’de Filecoin ağına akıllı kontrat hizmetlerinin ekleneceğini ve bu gelişmenin ağı tam kapsamlı bir katman-1 protokolüne dönüştüreceğini belirtti.

Geliştirici tarafından paylaşılan bu gönderide, Filecoin’i diğer birçok katman-1 protokolünden farklı kılan detaylara da yer verildi. Filecoin ekosisteminin 3.800 depolama sağlayıcısı ve 14 EiB depolama kapasitesi ile şu anda dünyanın en büyük merkeziyetsiz depolama ağı olduğuna dikkat çeken geliştirici şu ifadelerle devam etti:

Filecoin’in amacı, Google Cloud gibi merkezi depolama ağlarına bir alternatif olmaktır. Bu noktada Filecoin hem internet ölçeğini hem de eksiksiz bir veri hizmet paketini geliştirmeyi amaçlıyor. Her zaman daha fazla veri depolamayı, dağıtmayı ve dönüştürmeyi amaçlayan bu vizyon onu diğer katman 1 projelerinden farklı kılıyor.

CoinGecko verilerine göre duyurunun ardından %25‘lik yükseliş yaşayan FIL, 5,45 dolar seviyesinden 6,8 dolara kadar yükseldi. FIL, haberin kaleme alındığı esnada 6,79 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!