Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Terraform Labs ve CEO Do Kwon Suçlamasında 10 Bin Bitcoin’lik Detay

ABD’li yetkililer, Terraform Labs ve Do Kwon’un şirket varlıklarından 10 binden fazla Bitcoin’i (BTC) farklı bir cüzdana transfer ettiğini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 16 Şubat tarihinde ABD Güney Bölgesi Mahkemesine verdiği beyanda, Terraform Labs ve Do Kwon’un, şirkete ve Luna Foundation Guard’a (LFG) ait 10 binden fazla Bitcoin’i geçtiğimiz yıl ayrı soğuk bir cüzdana çektiğini belirtti. Sanıkların ilgili varlıkları Mayıs 2022 yılında bu yana İsviçre merkezli bir finans kuruluşuna transfer ettiğini öne süren SEC, Haziran 2022 tarihinden bu yana İsviçreli kurumdan 100 milyon doların üzerinde itibari para çekildiğini iddia etti.

SEC, yapılan transferlerin devam ettiğini belirtirken varlıkların yüksek ihtimalle Terraform ekosistemi içerisindeki kullanıcılara ait olduğunu belirtti. Çekildiği tarihte yaklaşık 600 milyon dolara denk olduğu tahmin edilen 10 binden fazla Bitcoin’in büyük bir kısmının henüz elden çıkarılmadığı varsayımı da SEC’nin ifadeleri arasında yer aldı.

Kurum aynı beyanda, Terraform Labs ve Do Kwon’u kayıt dışı menkul kıymet satışı, yatırımcıların menkul kıymetler hakkında yanlış, eksik ve yanıltıcı bir şekilde bilgilendirilmesi gibi suçlardan davacı olduğunu da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!