Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altın Madeni Koronavirüs Yüzünden Kapandı

Dünya genelindeki Kovid-19 vakalarının sayısı her gün artmaya devam ediyor. Virüsün çıkış noktası olan Çin’deki vakaların sayısı ciddi anlamda azalmış olsa da diğer ülkeler bu virüsle mücadele etmeye devam ediyorlar.

Bu süreç içerisinde birçok şirket uzaktan çalışma modeline geçti, dükkanlar kepenk indirdi, üretim tesisleri bir süreliğine karantinaya alındı. Ve bu salgın artık altın madenlerini de etkilemeye başladı.

Maden Kapandı

Geçtiğimiz gün paylaştığımız yazıda Dünya genelindeki birçok altın rafinerisinin Koronavirüs yüzünden kapandığından bahsetmiştik. Artık altın madenleri de karantina nedeniyle kapanmaya başladılar.

Kanada merkezli bir maden şirketi olan SSR Mining de Koronavirüs salgınından etkilenen şirketler arasına katıldı. Günümüzde Kuzey ve Güney Amerika’da faaliyet gösteren SSR Mining, Kanada’nın Kuzey Saskatchewan bölgesindeki faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

CBC gibi kaynaklara göre şirketin Saskatchewan’daki altın madeninde herhangi bir Kovid-19 vakasına rastlanmadı. Ancak şirket önlem amacıyla madendeki faaliyetleri 30 Nisan tarihine kadar kapalı tutacak. SSR Mining CEO’su Paul Benson bu karar hakkında şunları söylüyor:

“Bizim bu zorlu zamanlarda en büyük önceliğimiz çalışanlarımızın sağlığıdır. Kırsal bölgede kaldığı ve Saskatchewan’dan ulaşım zor olduğu için Seabee’deki faaliyetleri durdurduk.”

Herkesi Etkiliyor

Koronavirüs salgını altın madencilerini, kripto para madencilerini ve daha birçok şirketi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bu salgının tam olarak ne zaman ne şekilde kontrol altına alınacağını bilmek pek mümkün değil.

Bazı ekonomistlerE göre bu salgının ekonomik etkilerini bir süre daha hissetmeye devam edeceğiz. Kısa süre önce Pantera Capital CEO’su da bu konu hakkında konuştu ve küresel ekonominin birkaç ay daha baskı altında kalacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment