Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Panik Alışverişi Dönemi Başladı

İngiltere Hükümeti Koronavirüs salgınının önüne geçebilmek için bir süre sürü bağışıklığı stratejisi denedi. Ancak hükümet milyonlarca insanı riske atmamak için bu uygulamadan vazgeçmek zorunda kaldı. Hükümet bunun ardından insanlara yalnızca temel gereksinimlerini karşılamak için dışarı çıkmayı önerdi ve insanlara zorunlu olmadıkları müddetçe dışarı çıkmamaları gerektiğini hatırlattı.

Birleşik Krallık vatandaşları her zamanki gibi gıda vs. alışverişi yapıp temel gereksinimlerini karşılıyorlar. Ama insanlar salgının önümüzdeki haftalarda ne boyuta ulaşacağını bilemedikleri için artık çok daha fazla alışveriş yapıyorlar.

Panik Alımı

Blacktower Financial Management, İngiltere’deki vatandaşların son zamanlardaki alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili bir anket düzenledi. Bu anket sonuçlarına göre insanlar artık marketlerde normalden çok daha fazla para harcıyor, çok daha fazla yiyecek vs. alıyorlar.

Ülke genelindeki birçok vatandaş panik alışverişi yapmaya başladı. İnsanlar ‘ne olur ne olmaz’ düşüncesiyle kısa vadede ihtiyaç duyduklarından daha fazla ürün alıyorlar. Şirketin yaptığı ankete göre İngiltere’deki ortalama bir hanenin haftalık alışveriş masrafı 13£ değerinde arttı. Yani ülke genelindeki haftalık market alışverişlerinde 361 milyon sterlinlik bir artış söz konusu. Bunun sebebi yukarıda da bahsettiğimiz üzere insanların artık normalden daha fazla ürün alıyor olmaları. Blacktower’ın yayınladığı verilere göre insanlar artık haftalık olarak normalde aldıklarından %21 oranında daha fazla gıda ürünü alıyorlar.

Blacktower’ın kurucusu John Westwood konu hakkında yaptığı açıklamalarda market harcamalarındaki bu artışın elbette Koronavirüs salgınından kaynaklandığını söyledi ve şunları ekledi:

“İnsanlar Koronavirüs salgını yüzünden panik alışverişi yapmaya başladılar ve market harcamalarında çok fazla artış oldu. Tüketici talebinin bu kadar arttığı şu dönemlerde perakendecilerin bu talebi karşılamaları gerekiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment