Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin Madencisi, Üretim Kapasitesini Neredeyse Yüzde 10 Artırıyor

Bitcoin (BTC) madencilik firmalarından CleanSpark, şirkete fazladan 50 megavatlık bir kapasite sağlayacak yeni bir altyapı kurmak için çalışmalara başladı.

Kripto para madencilik firmalarının bazıları, geçtiğimiz yıldan beri yaşanan ayı piyasası nedeniyle iflas etti ya da borçlarını ödeyememe riskiyle karşılaşmaya başladı.

CleanSpark, bu süreci şimdiye kadar iyi yöneten şirketler arasında yer alıyor.

Şirketin üstünde çalıştığı yeni altyapı, CleanSpark’ın bitcoin üretmek için kullandığı gücü %25 seviyesinden %34 seviyesine kadar çıkarabilir.

CleanSpark, ağustos ayında Washington, Georgia’da 36 megavat kapasiteli bir madencilik tesisi satın almıştı. Toplamda 25,1 milyon dolarlık bu anlaşmaya 3 bin 400 tane de madencilik ekipmanı dahildi.

50 megavatlık yeni altyapının şirkete 1,6 EH/s – 2,2 EH/s aralığında hash oranı kazandırması bekleniyor. Bu oran, şirketin hangi madencilik ekipmanını kullanacağına göre değişecek.

CleanSpark, şu an için ya Bitmain Antminer S19j Pro cihazını ya da Antminer S19 XP cihazını kullanmayı planlıyor.

CleanSpark, sahip olduğu hash oranını 2022 yılı boyunca üç kat artırıp 6,5 EH/s’ye yükseltti. Bitcoin blockchainindeki toplam hash oranının %2,4’lük kısmı, CleanSpark’a ait.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!