Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hintli Bakan Yardımcısından Kripto Yasağı Yorumu: “Yasak Yok”

Hindistan Bilişim Teknolojileri Bakan Yardımcısı Rajeev Chandrasekhar, Hindistan’da kripto para kullanmanın herhangi bir soruna yol açmadığını söyledi.

Hindistan hükümeti, kripto para sektörüne birkaç yıldır kapsamlı bir regülasyon getirmeye çalışıyor. Merkez Bankası, geçmişte kripto paraların yasaklanması yönünde önerilerde bulunmuşsa da, henüz kripto paralara yönelik geniş kapsamlı bir mevzuat hazırlanmadı.

Başbakan Narendra Modi yönetimindeki hükümet, 1 Şubat tarihinde kripto para işlemlerinden elde edilen kazançlara %30; kripto paralarla yapılan her işlem için de %1’lik bir vergi getirmişti. Bu vergi uygulamaya girdikten sonraki ilk dört ay içerisinde, ülkedeki kripto para borsalarının işlem hacmi %81 oranında düştü.

Bilişim Teknolojileri Bakan Yardımcısı Rajeev Chandrasekhar tarafından yapılan yeni açıklamar, merkez bankası tarafından yapılan açıklamalar kadar sert değil.

Bengaluru’daki bir etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı, “Yasal sürece uyduğunuz sürece, şu anda kriptoyu yasaklayan hiçbir şey yok.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!