Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin Yatırımcıları Köşeyi Döndü

Eski bitcoin yatırımcıları, fiyatın yükselişe geçmesiyle birlikte servetlerine servet katmaya başladılar. Yıllar önce birkaç bin dolar karşılığında yüzlerce bitcoin alabilen bu yatırımcılar günümüzde milyoner olarak kabul ediliyorlar.

Bu hafta yerel ve global medyada Stefan Thomas adlı bir bitcoin yatırımcısının hikayesi gündeme geldi. Thomas sırf cüzdanının şifresini unuttuğu için 220 milyon dolarlık bitcoin’e erişim sağlayamıyor. Milyoner olma fırsatını şimdilik kaçırmış gibi görünen Thomas bu hikayesiyle dikkat çekerken; bu fırsata erişebilmiş isimler yok değil.

2013’te 150 tane bitcoin aldı

59 yaşındaki John Ratcliff, 2013 yılında tanesi 100 dolardan 150 bitcoin aldı. Bunun için 15 bin dolar gibi bir masraf yapan Ratcliff günümüzde milyoner olarak anılıyor. New York Post’un haberine göre Ratcliff şu sıralar kendisine dağ manzaralı, yeni bir ev inşa etmekle meşgul. Evin değerinin 1.4 milyon dolar olduğu düşünülüyor. Ratcliff evin yanı sıra kendisine 250 bin dolarlık bir Tesla Roadster siparişi verdi ve onun üretime girmesini bekliyor.

Onun bitcoin ile tanışma hikayesi tesadüfi görünüyor. Kendi anlatımına göre, bitcoin’i ona ilk olarak Aralık 2012’de bir oyun programlamacısı tanıttı. Ratcliff, fiyatı o tarihlerde henüz 13 dolar seviyesinde olan bitcoin’i “görmezden geldiğini” ancak daha sonra fikrini değiştirdiğini söylüyor.

Kimisi ev almayı kimisi emekli olmayı düşlüyor

Bitcoin zenginlerinin türlü türlü hayali var. New York’ta yaşayan 42 yaşındaki Niko Dalagelis, 2011 yılında yatırım yapmaya başladı. Zamanla kendi işlettiği kuyumcuda kripto para ile ödeme almaya başladı. Dalagelis, buradan topladığı bitcoin’lere dokunmadığını ve onları emekliliği için sakladığını söylüyor.

Chelsea’de yaşayan 24 yaşındaki Nikki Beesetti parasını harcamaktan çekinmiyor. 2017’de 2 bin dolarlık bitcoin alan Beesetti buradan kazandığı parayla hem üniversite masraflarını (19 bin dolar) ödedi hem 35 bin dolarlık bir Tesla Model 3 aldı hem de yurt dışında tatile gitti. Bu sırada yatırım yapmayı sürdürdü.

Soyadını paylaşmayan Jim isimli bir yatırımcının hayali ise büyük bir ev ve araba almak. Long Island’da ikamet eden 41 yaşındaki bu isim ilk kez geçen yıl bitcoin almaya başladı ve günümüzde yedi haneli bir portföye sahip. Havuzlu, 400-500 metrekarelik bir ev almak istediğini söyleyen yatırımcının araba tercihi ise Tesla Cybertruck olacak gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!