Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası Novogratz: Kurumsal Yatırımcılar Henüz Doymadı

Bir zamanlar Wall Street’in kalbinde yer alan Michael Novogratz, artık sıkı bir Bitcoin (BTC) yatırımcısı. Galaxy Digital CEO’su Novogratz, Yahoo! Finance ile gerçekleştirdiği güncel röportajında Bitcoin yatırımcılarını heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Novogratz’a göre kurumsal yatırımcının Bitcoin alımı bitmekten öte henüz başlangıç aşamasında.

Bitcoin alma furyası bitmedi 

2020 yılında MicroStrategy ile başlayan kurumsal yatırımcının Bitcoin alma furyası, sigorta şirketleri, fon yöneticileri ve aile ofisleri ile devam etti. Bu esnada birçok firmanın milyonlarca ve hatta milyarlarca dolarlık BTC aldığına tanıklık ettik. Mike Novogratz ise bunun kurumsal yatırımcının taleplerini henüz karşılamadığını ve alımların süreceğini ima etti:

“Altı ay, bir yıl önce sektörde olmayan ve şu an sektöre gelen kurumsal yatırımcı hala doymadı. Buna yaklaşılmadı bile. Biz şu an sigorta şirketlerinin, varlık yöneticilerinin ve bunun gibi şirketlerin olduğu 9 sıralı bir oyunun ilk sırasında ve turundayız.”

BTC fiyatı kısa vadede 50.000 doları görmeyebilir 

Mike Novogratz uzun vadede böylesine olumlu bir açıklama yaparken kısa vadede ise yükselişin çok muhtemel olmadığını belirtti. Bitcoin boğası, BTC fiyatının her düşüşünde “dip seviyelerden alım olacağını” vurguladı. Novogratz, 50.000 doların ise yakın vadede ulaşılamayacak bir hedef olduğunu düşünüyor.

Goldman Sachs eski yöneticisine göre artık bireysel yatırımcı yerine “güçlü eller” ve kurumsal yatırımcılar sektöre ağırlık veriyor. Kurumların bireylerden çok daha uzun süre BTC tutabileceğini belirten Novogratz, büyük kurumların 2 ay gibi süreler için BTC almaya zahmet bile etmeyeceğini ifade etti.

Milyoner yatırımcı Bitcoin’in diğer kripto paraların aksine her zaman bir değer saklama aracı olacağına ve diğerlerinin ödemeler için kullanılacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!