Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Hisseleri Bitcoin Yatırımından Bu Yana Yaklaşık 3 Kat Arttı

MicroStrategy Ağustos 2020’de yaptığı ilk Bitcoin yatırımından beri şirketin hisseleri neredeyse üç kat arttı. BTC satın alan ilk halka açık şirket olan MicroStrategy, Bitcoin’e olan kurumsal ilginin önemli isimlerinden biri oldu. Şirket elinde 2 milyar dolardan fazla değere sahip Bitcoin tutuyor.

Nasdaq’ta listelenen iş zekası şirketi MicroStrategy, 11 Ağustos 2020 tarihinde şirket rezervinin bir kısmını Bitcoin‘e ayırdığını açıkladı. Şirket hisseleri o zamandan bu güne geçen yaklaşık 6 aylık süreçte neredeyse 3 kat arttı.

MicroStrategy hissesi 134 dolardan 389 dolara kadar tırmandı. MicroStrategy Bitcoin satın alan ilk halka açık şirketti. Firma, yalnızca BTC satın almakla kalmayıp yönetim kurulu kararı ile onu birincil hazine rezerv varlığı haline getirdi.

MicroStrategy-Hisseleri-Bitcoin
MicroStrategy (MSTR) hissesinin 1 haftalık fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Hisseleri 3 kat artan MicroStrategy elinde 70 binden fazla Bitcoin tutuyor

MicroStrategy, ağustos ayında yaptığı ilk yatırımdan sonra BTC rezervini kademeli olarak artırmayı sürdürdü. MicroStrategy elinde 70 bin 470 adet Bitcoin tutuyor. Bu Bitcoin’lerin değeri BTC fiyatı 29 bin dolar sularındayken yaklaşık 2 milyar dolar ediyor. 70 binden fazla Bitcoin’in ortalama 15 bin 964 dolarlık fiyattan alındığı açıklandı.

MicroStrategy, 4 seferde yaptığı BTC yatırımlarını ağustos, eylül ve aralık aylarında gerçekleştirdi. Son olarak 21 Aralık günü ürettiği 650 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil satışı ile 29 bin adet BTC aldı. Şirketin yüklü miktarda yaptığı BTC alımlarının Coinbase platformu aracılığı ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!