Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Yatırımcısı İşte Böyle 10 Milyon Dolar Kazandı

Yatırımcı Jason DeBolt, Tesla yatırımlarından tam 10 milyon dolar kazandı. 2013 yılında başladığı Tesla yatırımlarının karşılığını misliyle almayı başaran ve milyoner olan DeBolt, 15 bin TSLA hissesine sahip.

Tesla yatırımlarıyla 10 milyon dolar kazanarak milyonerler arasına katılan mühendis Jason DeBolt, 2013 yılında aldığı Tesla Model S aracından sonra hisse almaya karar verdi. O dönemde 7.5 dolardan 2500 hisse aldığı öğrenilen DeBolt’un şu anda 15 bin TSLA hissesi bulunuyor. Katıldığı bir röportajda yatırımları hakkında konuşan mühendis, 2013 yılında arabasını almak için gittiği Tesla tesisinden çok etkilenerek böyle bir karar aldığını söyledi.

BBC’de uzun vadeli yatırımcı olmanın zorluklarından bahsettiği belirtilen DeBolt’un medyanın Elon Musk’a ve Tesla’ya yaptığı saldırıların oldukça zor bir durum olduğunu dile getirdiği paylaşıldı. Yatırımcı, konuyla ilgili olarak “Bu saldırılar, benim için hisse senetlerinde görülen fiyat düşüşünden daha kötüydü. Fakat bu durumun değişeceğini biliyordum.” dedi. Ek olarak, Tesla Shareholders Club (hissedarlar kulübü) üyesi de olan yatırımcının Facebook grupları aracılığıyla Tesla yatırımcılarıyla görüştüğü belirtildi.

Emeklilik hesabını Tesla’ya yatırdı, 4 milyon dolar kazandı

Jason DeBolt, 24 Aralık’ta paylaştığı bir tweette 2009-2018 yılları arasında sahip olduğu birikimleri paylaştı. 400 bin dolarlık birikimini 2018’de Tesla hisselerine yatırdığını söyleyen DeBolt, yapmış olduğu bu yatırımın güncel değerinin 4 milyon dolar olduğunu söyledi.

tesla-dolar
Yatırımcının 2018 yılına ait işlem kaydı.

2013 model aracını sattı, yeni model Tesla aldı

Milyoner yatırımcı, 2013 yılında almış olduğu Tesla Model S’i 2016 yılında sattığını söyledi. O tarihten bu yana hiçbir şekilde araba almadığını belirten Debolt; bisiklet, toplu taşıma araçları, Uber gibi ulaşım araçlarını tercih ettiğini dile getirdi. 11 Aralık tarihinde yaptığı bu açıklamada ise yatırımcı, yeni bir Tesla aracı sipariş ettiğini ve ay sonunda kendisine teslim edileceğini açıkladı. DeBolt, şunları söyledi:

“Dün yeni bir Tesla Model 3 siparişi verdim. Ay sonuna kadar elime ulaşmasını bekliyorum. İkinci Tesla aracıma sahip olmak için sabırsızlanıyorum.

…ve tek bir TSLA hissemi bile satmadım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!