Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Bitcoin’i Neden Desteklediğini Açıkladı

Twitter CEO’su, Başkan Donald Trump’ın hesabının kapatılması konusunda bazı açıklamalarda bulunurken Bitcoin’i neden desteklediğini açıkladı. CEO’ya göre Bitcoin, her şeyden bağımsız olmasıyla internetin sahip olmak istediği konumda bulunuyor.

Son günlerde ABD’de yaşanan gelişmelere bağlı olarak, Twitter CEO’su Jack Dorsey Başkan Donald Trump’ın Twitter hesabını kapattı. Bunu yapmaktan gurur duymadığını veya hesabı kapattığı için sevinçli olmadığını bir dizi tweette dile getiren Dorsey, öncelikle internet üzerinde bulunan platformlarda alınan kararlara değindi. Dorsey, “olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldık ve kamu güvenliğini sağlamak zorundaydık” diyerek alınan kararın doğru olduğuna inandığını belirtti.

Jack Dorsey, çevrim içi gerçekleşen eylemlerin çevrim dışı hayatta da etki gösterdiğini söyleyerek internet üzerinde bulunan platformların bu çerçevede adım atmalarının gerekli olduğunu ifade etti. Hesap kapatma gibi zorunlulukların çeşitli sonuçlarının olduğunu kabul eden Dorsey, “bu tip kararlar bizi bölebilir veya sınırlayabilir” dedi.

bitcoin-twitterGücün tek elde bulunması korkutucu

Twitter CEO’su, internet ortamında gücün tek bir kişi veya kurumun elinde olabilmesini korkutucu olarak değerlendirdi. Her ne kadar bu güç Dorsey’e göre korkutucu olsa da, yine de gereken durumlarda bazı kararların alınmasının büyük bir mecburiyet olduğunu dile getirdi. Dorsey, “Eğer bir şirket kullanıcıların hoşlanmayacağı bir karar verirse, kullanıcılar her zaman farklı bir platformu kullanmaya başlayabilir ve gücü eline alabilir.” dedi.

İnternet bitcoin’in konumuna gelmeli

Hesapların kapatılması gibi internet platformlarında görülen bazı politika uygulamalarının endişe yaratabileceğini veya interneti daha az özgür bile hale getirebileceğini düşünen Dorsey, konuyu Bitcoin’e getirdi. Dorsey, bazı platformların istikrarsız politikaları ve şeffaf olmamaları nedeniyle herkese açık ve özgür bir internet ortamı yaratmanın zorlaştığından söz etti. “Yaşanan tüm bu olaylar açık ve küresel internete erişimi zedelememeli” diyen Dorsey, şunları söyledi:

“Bitcoin’i bu kadar desteklememin arkasında sahip olduğu model bulunuyor. Bitcoin, herhangi bir kişi veya kurum tarafından kontrol edilmiyor ya da bunlardan etkilenmiyor.”

İnternetin ulaşmak istediği noktanın Bitcoin’in sahip olduğu konum olduğunu dile getiren CEO, ilerleyen zamanlarda internetin BTC’nin statüsünü geçecek kadar özgürleşeceğine inandığını belirtti. Son olarak Jack Dorsey, bağımsız bir internet ortamı yaratmak için tüm gücüyle çalıştıklarını ancak bunun zaman alacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!