Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Coin Projesinin Kurucularına ABD’den Milyar Dolarlık Suçlama: Tutuklama Var!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Ethereum (ETH) mikseri Tornado Cash’in (TORN) geliştiricilerini 1 milyar dolardan fazla kara para aklamayı kolaylaştırma sebebiyle suçladı. 

ABD Adalet Bakanlığı, Tornado Cash’i Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus için 1 milyar dolardan fazla kara para aklamayı kolaylaştıran çalışmalarını işaret ederek komplo kurmak ve lisanssız para aktarma işlemi yürütmek ve yaptırımları ihlal etmekle suçladı.

ABD’nin daha önce vatandaşların kullanmasını yasakladığı Tornado Cash’in kurucu ortağı Roman Storm, FBI tarafından tutuklanırken bir diğer kurucu ortak Roman Semenov da varlıkların bloke edileceği ve ABD’li kişilerle iş yapmasının yasaklanacağı yaptırım listesine eklendi.

Bu kapsamda ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Storm’un yakalanmasına karşılık Semenov’un Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar ve Engellenen Kişiler (SDN) listesine eklendiğini ve hala kaçak durumda olduğunu ifade etti.

OFAC yayımladığı duyuruda, Rus vatandaşı olan Semenov’un Dubai‘de bulunduğunu ve 8 Ethereum adresini açıkladı.

ABD Başsavcısı Damien Williams tarafından yapılan açıklamada, Tornado Cash’in kara para aklamayı bilerek kolaylaştırdığı belirtildi. Damien ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Storm ve Semenov, teknik anlamda gelişmiş bir gizlilik hizmeti sunduklarını iddia ediyor. Ancak ikisi de hackerların ve dolandırıcıların suçlarını gizlemeye yardım ettiklerini biliyor. Bugünkü iddianame ikilinin kripto para aracılığıyla kara para aklama yasasını ihlal ettiğini hatırlatıyor.

Bu iddianameye ve suçlamalara karşılık Storm’un avukatı Brian Klein, Storm’un savcılarla soruşturma kapsamında iş birliği yaptığını, davanın yeni bir hukuk teorisine dayandığını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!