Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu da Oldu: Yatırımcılar Operasyonlarını Durduran Kripto Borsasının Ofisini Bastı!

FTX iflasının ardından para çekme işlemlerini askıya alan Hong Kong merkezli kripto para borsası AAX’in bir ofisi öfkeli yatırımcılar tarafından basıldı. 

Yerel bir kaynağın verdiği bilgilere göre AAX’in para çekme işlemlerini durdurması üzerine Nijeryalı yatırımcılar borsasının Lagos’ta bulunan ofisini bastı. Öfkeli kalabalık borsayı ve çalışanları protesto etti. Protestoların şirket çalışanlarına saldırıya dönüşmesi üzerine Nijerya Blockchain Teknoloji Derneği (SiBAN), yatırımcıları sağduyu ve sükunete davet etti.

Hong Kong merkezli kripto para borsası ilk olarak 12 Kasım tarihinde para çekme işlemlerini durdurdu. Yatırımcıların aklına borsanın FTX iflasından etkilenmiş olabileceği ihtimali gelse de AAX, çöküşten etkilenmediğini belirtti. Borsanın açıklamalarına göre bir sistem yükseltmesi güncellemesi için büyük çaplı para çekme işlemleri durdurulmuştu.

Ancak 28 Kasım tarihinde borsanın Küresel Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ben Caselin’in görevinden istifa etmesi, borsanın iflasın eşiğinde olduğu yönünde spekülasyonlara neden oldu. Paralarını geri almak isteyen yatırımcılar ise çareyi borsanın ofisinde protesto yapmakta aradı.

Ülkenin kripto para teknolojileri ile ilgilenen sivil kuruluşu SiBAN ise öfkeli kalabalığı kınayarak insanları sabırlı olmaya davet etti. Şirket çalışanlarının yatırımcılarla aynı duyguları paylaştığını ve bu durumun onlar için de zor olduğunu bildirdi. Dernek, şirketin Hong Kong’daki genel merkezi ile arasının gergin olduğunu düşündüklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!