Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP)-SEC Davasında Sona Mı Gelindi? Başvuru Yapıldı!

 ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasında devam eden davada sona yaklaşılıyor. Ripple, yakın tarihte mahkemeye özet niteliği taşıyan son başvurusunu yaptı.

Ripple yetkilileri, iki yıldır SEC’ye karşı sürdürülen davanın son aşaması niteliğinde bir belgeyi mahkemeye sundu. Mahkemeye 2 Aralık tarihinde sunulan belgede, özet yargı taleplerine karşı düzenlenmiş yanıtlar paylaşıldı. Ripple özet niteliği taşıyan bu belgede, SEC’nin 2013-2020 yılları arasında XRP’nin federal güvenlik yasaları kapsamında bir menkul kıymet olduğunu kanıtlayamadığını savundu.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, 3 Aralık’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bunun Ripple’ın “son başvurusu” olduğunu ve mahkemeden kendi lehlerine karar verilmesini istediklerini söyledi. Ripple’ın “tüm kripto endüstrisi adına” yaptığı savunmadan gurur duyduğunu belirten Alderoty, şirketin “mahkemeye karşı her zaman dürüst davrandığını” belirterek SEC’ye karşı iğneleyici bir gönderme yaptı:

Bu, mahkemeden lehimize karar vermesini istediğimiz son başvurumuzdur. İki uzun yılın ardından Ripple, tüm kripto endüstrisi adına kurduğumuz savunmadan gurur duyuyor. Mahkemeye karşı her zaman dürüst davrandık. Rakibimiz (SEC) için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!