Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Coin’i Piyasaya Meydan Okudu: Bitcoin ve SEC’e Rağmen Sert Yükseliş!

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO (MKR), Bitcoin’in düşüş yaşadığı günde SEC tarafından olumsuz haberler gelmesine rağmen yaşadığı yükselişle dikkat çekti.

Bitcoin dün %6‘ya yakın değer kaybetmesine karşılık MakerDAO’nun yerel token’ı MKR yaşadığı yükselişle yatırımcısını sevindirdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) TSİ dün gece saatlerinde spot Bitcoin ETF başvurularının kararlarını ertelemesinden önce yaşanan Bitcoin düşüşü neredeyse tüm kripto para piyasasında etkili olurken Maker bu durumu pozitife çevirdi.

SEC’nin verdiği kararların ardından da Bitcoin düşüşü sürerken Maker güçlü görüntüsünü sürdürdü. CoinGecko verilerine göre Bitcoin 27.400 dolar seviyelerinden 25.830 dolara gerilerken MKR, 1.031 dolar seviyesinden %15’ten fazla yükseliş sergileyerek 1.186 dolara ulaştı. MKR, yazım esnasında 1.159 dolardan işlem görüyor.

Analistler MKR özelinde yaşanan bu yükseliş için net bir sebep gösteremese de güçlü olasılıklar gündeme geldi. Bu olasılıklardan biri de MakerDAO’nun Güney Kore piyasasına attığı yenilikçi adım oldu.

MakerDAO’dan Güney Kore Hamlesi

Son aylarda yıllık pasif getiri oranlarında yaptığı düzenlemelerle öne çıkan MakerDAO Güney Kore dahil olmak üzere global kullanıcıları için yeni bir lending protokolünü tanıttı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla birlikte kullanıcılara tanıtılan SparkLend’in DAI kullanıcıları için özel olarak tasarlanmış yeni nesil kredi verme platformu olduğu vurgulandı.

SparkLend protokolün MakerDAO tarafından desteklenen en güncel ve verimli likidite havuzlarına sahip olduğunu ifade eden ekip, yıllık %5’lik getiri oranının SparkLend kullanıcıları için de hizmet vereceği vurgulandı.

SparkLend yalnızca herhangi bir kredi verme platformu değildir. Maker tarafından desteklenen, Maker’ın en iyi likiditesini mükemmel bir DeFi kullanıcı deneyimiyle birleştiren DAI merkezli para piyasası protokolüdür.

SparkLend ile çapraz teminat opsiyonlarına erişim sunan MakerDAO, protokol aracılığıyla wstETH, Ethereum (ETH), rETH ve Gnosis (GNO) gibi yüksek likit varlıklar ile DAI borç alınabileceğini veya borç verilebileceğini sözlerine ekledi. Öte yandan SparkLend’in ABD kullanıcılarına açık olmadığı ve VPN ile erişim sağlanamayacağı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!