Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirketten 100 Milyon Dolarlık Kripto Para Fonu: Altcoinlere Yatırım Yapacak!

Dijital varlık yatırım şirketi HashKey Capital, altcoinlere yatırım yapacak kripto para fonunu başlatıyor.

Reuters 31 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde, HashKey Capital’ın Bitcoin’den (BTC) daha yüksek getiri sağlamak amacıyla varlıklarının bir kısmını altcoinlere yatırmayı planlayan bir kripto yatırım fonunu bugün itibariyle başlatacağını aktardı. Bu fonun HashKey Capital tarafından başlatılan ilk ikincil kripto para piyasası fonu olduğu vurgulandı.

Fonun portföy yöneticisi Jupiter Zheng, kripto para ekosisteminde piyasa üstünde getiri hedefleyen yatırımcı kitlesinin farkında olduklarını ve açıkladı. Yönetici bu doğrultuda, fonun yarısından azının Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için tahsis edildiğini aktardı. Verilen bilgilere göre fon, altcoinlerden ve bir miktar da nakitten oluşacak.

Zheng fon için potansiyel müşterilerle çoktan anlaşıldığı belirtti. Zheng fonun Asyalı zengin ailelere hizmet veren yatırım şirketleri ve varlıklı bireysel yatırımcılardan oluştuğunu söyledi. Bu fon için önümüzdeki 12 ay içerisinde 100 milyon dolardan fazla yatırım toplanmasının hedeflendiği dile getirildi.

Zheng şirketin bazı denizaşırı (offshore) Çinli finans kurumlarıyla dağıtım kanalları geliştirdiğini söyledi. Zheng, fonun başarılı olacağına inandığı yönde imada bulunarak Hong Kong borsasındaki zayıflığın aktörlerin farklı yatırım stratejileri aramasına neden olduğunu ifade etti.

HashKey Capital, geçtiğimiz ocak ayında kripto para ve blockchain projelerine yatırım yapmayı amaçlayan yarım milyar dolarlık HashKey Fintech Investment Fund III’ü kurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!