Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise’dan Bitcoin-Ethereum ETF’i İçin Geri Adım: SEC Başvurusunu Çekti!

Varlık yönetim şirketi Bitwise, yatırımcıları Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatına aynı anda maruz bırakmayı hedefleyen borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu geri çekti.

Bitwise, 31 Ağustos tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) hem Bitcoin hem de Ethereum vadeli sözleşmelerine aynı anda yatırım yapmayı hedefleyen ETF‘ine dair başvurusunu geri çekmek istediğini bildirdi.

Şirket, “Bitcoin and Ethereum Market Cap Weight Strategy” isimli vadeli ETF başvurusunu 3 Ağustos tarihinde regülatöre iletmişti. Bitwise geri çekme talebinde, ETF’in kayıt ettirilmesine dair niyetini artık taşımadığını söyledi. Şirket ayrıca bugüne kadar ETF’ten herhangi bir pay satılmadığını ve satılmayacağını da açıklamalarına ekledi.

Öte yandan Bitwise’ın aynı tarihte yaptığı “Bitcoin and Ethereum Equal Weight Strategy” isimli ETF başvurusuna dair herhangi bir geri çekme talebi görülmedi. Şirket, her iki ETF’e dair taleplerini de aynı tarihte SEC’ye iletmişti.

ABD finans piyasası aktörleri ülkenin bir spot Bitcoin ETF onayına oldukça yaklaştığını düşünürken Bitwise’dan gelen geri çekme talebi kullanıcıların dikkatini celp etti. Bitwise’ın yalnızca bir Bitcoin-Ethereum ETF’ine odaklanmak isteyebileceği düşünüldü.

ABD’de Bitcoin ve Ethereum ETF mücadelesi devam ediyor. SEC 31 Ağustos tarihinde aralarında dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın da bulunduğu 7 varlık yönetim şirketine ait spot Bitcoin ETF başvurularına dair karar tarihini ekim ayına ertelediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!