Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu DeFi Platformunun Token’ı Artan Düzenleyici Baskı Ortasında Yükselişte

Merkezi kripto para oluşumları üzerinde artan baskılar ortasında merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve Finance’in (CRV) yerel token’ında kayda değer bir artış yaşandı.

ABD’li düzenleyici kurumların son günlerde borsalar üzerindeki baskılarını artırması kullanıcıları merkeziyetsiz alternatiflere yönlendirdi. Likidite havuzlarına artan bu talep doğrultusunda, DeFi platformu Curve’nin yerel token’ı CRV son 24 saat içerisinde %12,6’lık yükseliş yaşadı.

Öte yandan Curve’ün henüz kendine ait bir stablecoin’i olmasa da özellikle son süreçte bu konudaki çalışmaların hızlandığı biliniyor. Merakla beklenen Curve USD’nin (crvUSD) piyasaya sürülme tarihinin yakın zamanda açıklanacağı düşünülüyor.

Tether (USDT), USDC ve DAI likidite havuzlarındaki dengesizliği yorumlayan analistlere göre her ne kadar düzenleyici kurumların yaptırımları şimdilik BUSD’ye özgü olsa da yatırımcılar sıradaki projenin hangisi olacağını düşünmeye başladı. Tether’in 3 havuzdaki yüzdelik payı iki gün içinde %24’ten %17,5’e düşerek en son Mayıs 2022’de Terra’nın (LUNA) çöküşünden önce görülen bir seviyeye ulaştı. Buna karşılık USDC’nin payı %38’den %41‘e yükseldi. Dune Analytics‘in verilerine göre DAI’nin payı hafif bir artışla %40‘a yükseldi.

CoinGecko verilerine göre çıkan son haberlerin eşliğinde son 24 saat içerisinde %12,6 yükseliş performansı sergileyen CRV, 0,946 dolar seviyesinden 1,08 dolara ulaştı. Haberin kaleme alındığı esnada ufak bir geri çekilme yaşayan CRV, 1,03 dolardan işlem görüyor.

Kraken’in staking hizmetlerini durdurması ve son olarak Binance USD (BUSD) ihraççısı Paxos, söz konusu stablecoin’in üretiminin durdurulacağı kararı özellikle merkezi sistemlerde yatırımı bulunan kullanıcıları farklı arayışlara itti. Bu doğrultuda son 24 saat içerisinde Binance’den son 24 saat içerisinde 800 milyon dolardan fazla çıkış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!