Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Doktora Göre Blockchain Kovid-19 ile Mücadelede Kullanılabilir

Güney Koreli bir doktor, Kovid-19 kriziyle alakalı blockchain teknolojisini ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Doktor Kim Mi-ri, krizle mücadelede blockchain’in kullanılmasının artık “kaçınılmaz” olduğunu söyledi.

Blockchain teknolojisine yeni bir övgü, bu sefer sağlık sektöründen geldi. Güney Kore’nin başkenti Seul’un Yongsan Bölgesi’nde bir KBB uzmanı olarak çalışan doktor Kim Mi-ri, sağlık sektörünün özellikle pandemi sürecinde blockchain teknolojisinden yardım alması gerektiği açıklamasını yaptı.

“Blockchain ile sağlık sektöründe hata payı azaltılmalı”

Güney Kore’nin yerel bir haber sitesi yakın zamanda sağlık sektöründe yaşanan bir facia haberini duyurmuştu. Yaklaşık 60 kişinin hayatını kaybettiği vakanın başrolünde ise grip aşısı bulunuyordu. Habere göre buzdolabında saklanması gereken yaklaşık 5 milyon grip aşısı dozun ülke çapına dağıtılırken oda sıcaklığında taşındı. Uygulanan bozuk aşılar sebebiyle yaklaşık 60 kişi ölürken hükümet tarafından aşılara karşı tedirginlik oluşan vatandaşlar için teşvik mesajları gönderildi.

KBB uzmanı doktor Kim Mi-ri, blockchain’in kullanılması gerektiğini belirten açıklamaları ile birlikte yakın zamanda yaşanan aşı olayına da değindi. Konu ile ilgili bir internet sitesine konuşan doktor Kim, şu şekilde devam etti:

“Artık blockchain teknolojisi gibi bir teknolojinin sağlık alanında kullanılacak olması kaçınılmaz. İlaç ve aşıların dağıtılma, yönetilme ve idare edilme şeklini izlemek için bu teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Bunu şimdi yapmalıyız. İnsan hatası çok geniş olayları kapsar. Özellikle sağlık sektöründeki bu kapsamı blockchain, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojileri kullanarak daraltmamız gerekiyor.”

Samsung da başlayacak

Güney Koreli KBB uzmanı, teknoloji devi Samsung’un yakın zamandaki blockchain teknolojisi hamlesiyle alakalı da düşüncelerini belirtti. Edinilen bilgilere göre Samsung, blockchain teknolojisinden güç alacak bir ilaç dağıtımı işini ele almayı planlıyor. Test aşamalarının yakın zamanda başlanacağı bilinirken testlerin 3 ila 6 ay süreceği açıklanmıştı.

Bu gelişmeyle alakalı sorulduğunda Kim, gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti. Özellikle Kovid-19 pandemisiyle beraber çok sayıda şirketin benzer platformlara yöneldiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!