Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Venmo ile Kripto Para İşlemlerini Küreselleştireceğini Duyurdu

PayPal CEO’su şirketin kripto para planının detayları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Venmo ile global sahada da boy gösterileceğini söyledi. PayPay, 2021 yılında kripto para sektörüne agresif bir şekilde gireceğinin sinyallerini verdi.

PayPal geçtiğimiz ay müşterilerine kripto para alım-satım ve saklama konusunda destek vereceğini duyurduğundan bu yana kripto para dünyasında adını sıkça duyurdu. Şirket 2020’nin üçüncü çeyreğindeki kazancını açıklarken, önümüzdeki günlerde kripto para alanında çok daha aktif olacaklarını söyledi.

PayPal CEO’su: Eski finansal sistem artık işlemiyor

PayPal CEO’su Dan Schulman dijital paralara bakış açısı ve şirketin kripto para hamleleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. CEO Dan Schulman, ödeme ve finansal hizmet sektöründeki hızlı değişen ortama vurgu yaparak “Açıkça dünya fizikselden dijitale geçiyor” dedi. Schulman, dijital para birimlerinin öneminin ve işlevselliğinin artacağını öne sürdü.

PayPal CEO’su dijital merkez bankası paraları için desteğini de dile getirdi. CEO, PayPal’in CBDC’lerin faydalarının şekillendirilmesine yardımcı olacağını açıklayarak birlikte çalışabilirliği ve ticarette kullanımı teşvik edeceklerini ekledi. Schulman biraz daha ileri giderek eski finansal sistemin birçok sıradan insan için bile artık işlemediğini söyledi.

“Önümüzdeki yıl boyunca birçok farklı alana el atacağımızı göreceksiniz”

Açıklamalarında müşterilerin kripto para hizmetleri için yoğun talebine de değinen CEO, “tabanımız bu hizmetler için çok istekli” dedi. Şu an ABD’deki PayPal kullanıcılarının yalnızca %10’u bu hizmetlere erişse de şirket planını, aralık ayından önce ülkenin geri kalanının da bunlardan yararlanması olacağını açıkladı. Schulman, kullanıcı talepleri doğrultusunda haftalık kripto para alma limitini 10 bin dolardan 15 bin dolara çıkaracaklarını da duyurdu.

Kripto para operasyonları 2021’de Venmo ile globalleşecek

PayPal’in başındaki isim Schulman, şirketin sunduğu dijital para hizmetlerinin genişletileceğinin de müjdesini verdi. Kullanıcılar 2021 yılının ilk yarısında Venmo ile uluslararası arenada boy gösterecek. Bu süreçte PayPal tarafından geliştirilen Venmo uygulamasında da kripto para işlemleri mümkün olacak. Kullanıcılar Venmo ile de kripto para alıp satabilecekler.

PayPal şirketine ait eşler arası sistem sunan Venmo bir mobil ödeme hizmetidir. Şu anda da kullanılan uygulamada hesap açarak cep telefonu ile para aktarımı yapılabiliyordu. Fakat Venmo işlemleri sırasında hem göndericinin hem alıcının ABD’de olması gerekiyordu. Şirketin yaptığı son açıklamaya göre uygulamanın geliştirilmesi ile kullanıcılar önümüzdeki sene küresel anlamda Venmo’yu kullanabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!