Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bu Düşüşü Bitcoin İçin Satın Alma Fırsatı Olarak Görün”

Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft ve DecenTrader kurucusu Philip Swift, Bitcoin boğa piyasasından umudu kesmiyor. Bitcoin düşüşünü bir satın alma fırsatı olarak değerlendiren ikili, SOPR grafikleri hakkında da yorumlarda bulundu. 

Ünlü kripto para araştırma ve analiz platformu Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft, Bitcoin‘in hala yükseliş trendi içinde olduğunu belirtti. CTO, yaşanan düşüşün Bitcoin satın alma fırsatı olması gerektiğini vurguladı.

DecenTrader ve ookintobitcoin.com kurucusu Philip Swift, harcanan kâr verim oranının (SOPR) 1’in altına düştüğünü açıkladı. Ortalama kâr-zarar oranını gösteren SOPR indikatörü; genelde uzun vadeli trende dair bir ipucu verir ve “1” seviyesinin yakınlarındadır. Bunun 1’in altına düşmesi; yeni bir düşüşe işaret edebileceği gibi yeni bir alım fırsatının da yaklaşmakta olduğu anlamına gelebilir. Swift, 1’in altındaki SOPR değerinin ise boğa piyasalarında bunun bir satın alma fırsatı olduğunu belirtti.

CTO Schultze-Kraft, SOPR değerinin 1’in altına indikten sonra toparlandığını gösteren bir grafik paylaştı. Bitcoin’in bu seviyelerde dolaşacağını söyleyen Schultze-Kraft, Bitcoin’in yeterince kuvvet topladığında SOPR değerinde daha yükseğe zıplayabileceğini öne sürdü.

bitcoin-satin-alma
1 aylık SOPR verilerini gösteren grafik. Kaynak

Temkinli Yaklaşanlar da Var

Kripto para analisti ve traderı Josh Rager, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile rahat bir nefes almak için Bitcoin fiyatının 10.600 dolar üzerine çıkması gerektiğini söyledi. Rager, geleneksel piyasaların Bitcoin üzerindeki güçlü etkisinin sürdüğünü belirtti.

Twitter’da 50 binin üzerinde takipçiye sahip NebraskanGonner isimli hesap ise, dünkü alıcı hareketlerinin zayıflığına değindi ve Bitcoin için basit hareketli ortalama (SMA) değerinin 99 sınırında olduğunu söyledi. NebraskanGooner’a göre eğer bu bölge kaybedilirse, Bitcoin fiyatı daha aşağı düşebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment