Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Almak Altın Almaktan Daha Az Riskli”

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ekonomik gidişatı değerlendirirken “Bitcoin almak altın veya dolar almaktan daha az riskli” dedi. Fakat Saylor buna ek olarak şirketin sahip olduğu Bitcoin rezervlerini her an elden çıkarabileceğini de açıkladı.

Michael Saylor MicroStrategy’nin 425 milyon dolarlık Bitcoin rezervini neden ve nasıl aldığını açıkladı. Saylor şirket olarak Bitcoin’e yatırım yapmayı ilk olarak ABD’deki hazine getirileri düşmeye başlayınca düşündüklerini söyledi. Ünlü CEO hazine getirilerini “negatif yüzde 10’un da altına düşünce” buna bir alternatif aramaya başladıklarını söyledi.

Bitcoin Almak Altın Almaktan Daha Güvenli

MicroStrategy bu yıl Bitcoin’i rezerv varlık olarak gördüğünü açıkladı ve yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin yatırımı yapan ilk halka açık şirket oldu. Önce 250 milyon dolarlık Bitcoin alan şirket bu ayın ortasında 125 milyon dolarlık daha Bitcoin aldığını açıkladı ve toplam rezervini 425 milyon dolara çıkardı.

Bloomberg’ün haberine göre Saylor ve diğer şirket yöneticileri Bitcoin’e geçiş yapma fikrine genel olarak sıcak yaklaştılar. Saylor bunu şu anda “Bitcoin almanın altın almaktan daha az riskli olması” ile açıkladı. Saylor ayrıca gelecek üç-altı ay içerisinde daha farklı şirketlerin de Bitcoin almaya başlayacağını söyledi.

Her An Bitcoin Satışı Yapabilir

MicroStrategy CEO’su son günlerde Bitcoin ile ilgili olumlu açıklamalar yapmışsa da kendisi sıkı bir Bitcoin destekçisi değil. Saylor şu anda şirkete “pozitif getiri sağlayan” tek varlığın Bitcoin olduğunu ve bu yüzden BTC tutmayı sürdürdüklerini söyledi.

Kendisi bunu söylerken MicroStrategy’nin sahip olduğu Bitcoin rezervlerini her an likidite edebileceğini eklemeyi ihmal etmedi. “Haftanın herhangi bir günü; günün herhangi bir saati likidite edebiliriz” diyen Saylor; şirketin uygun görmesi halinde sıradan bir cumartesi günü bile 200 milyon dolarlık Bitcoin satışı yapabileceğini açıkladı.

Bu MicroStrategy’nin Bitcoin rezervlerini satmak gibi bir planı olduğu anlamına gelmiyor. Şirket şu an için kripto para yatırımı yapmayı diğer seçeneklere kıyasla daha mantıklı buluyor ve yatırımını sürdürmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment