Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hacker 3,3 Milyon Dolarlık Ethereum Çaldı Ama Parayı Kaybetti

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarından Raft, dün akşam saatlerinde saldırıya uğradı ve 3,3 milyon dolarlık kayıp yaşadı.

Blockchain verilerine göre bir hacker, Raft’a saldırarak 1.577 Ethereum (ETH) çalmayı başardı. Hacker, işlemlerini fonlayabilmek için saldırı öncesinde mixer olarak hizmet veren Tornado Cash’ten 18 ETH çekti.

Hacker, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra bir yakım adresine 1.570 tane Ethereum gönderdi. Bu coinlerin yok edilmesinin ardından çalınan coinlerden sadece 7 tanesi kaldı.

Bu işlemleri yaptıktan ve blockchaindeki işlem ücretlerini ödedikten sonra saldırganın cüzdanında sadece 14 tane Ethereum kaldı. Hacker, saldırıdan önceki 18 ETH’lik bakiyesine kıyasla 4 Ethereum kaybetti.

Hacker, yaptığı tüm bu işlemlerin ardından zarar etti.

Raft’ın dolar fiyatına sabitlenen R adlı stablecoin’i, yaşanan saldırı sonrasında denkliğini yitirdi ve Coinmarketcap verilerine göre 1 dolar olması gerekirken 0,14 dolara kadar düştü.

Raft’ın kurucularından David Garai, bir saldırı yapıldığını doğruladı. Garai tarafından paylaşılan bilgilere göre saldırgan önce R token basıp (mint) bunları daha sonra otomatik piyasa yapıcıdaki likiditeyi boşaltmak için sattı. Saldırgan bunları yaparken Raft’tan teminat da çekti.

Geçtiğimiz gün Justin Sun’ın kripto para borsası Poloniex de 100 milyon dolardan fazla değerde saldırıya uğradı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!