Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta DeFi Sektöründe Yaşanan 3 Büyük Gelişme

Bitcoin, ethereum gibi kripto paralarda görülen yükseliş, DeFi platformuna da yansıdı. DeFi’de kitlenen varlıkların toplam değeri 26 milyar doları aştı. Bu hafta Compound, Aave ve Yearn.Finance protokollerine dikkat çekici yenilikler geldi. Peki bu üç DeFi protokolünde hangi gelişmeler yaşandı?

DeFi piyasası ethereum’un yükselişi, bitcoin fiyatındaki hareketlilik, GameStop ve Dogecoin olaylarıyla birlikte kendisine yükselme olanağı buldu. Bu hafta DeFi özelinde yaşanan bazı gelişmeler ise dikkat çekti.

Aave (AAVE) 

  • 28 Ocak’ta Aave V1 kullanıcılarının pozisyonlarını V2’ye taşıyabilmelerini sağlayacak bir araç tanıtıldı. Bu araç sayesinde Aave kullanıcıları komisyon (ETH) karşılığında açık olanlar dahil olmak üzere tüm pozisyonlarını V2’ye aktarabilecek.
  • Aave, Crypto Fees websitesinde listelenmeye başladı
  • Bitwise, en büyük 10 kripto parayı ölçtüğü BITX endeksine Aave’yi ekledi
  • Aave Parsiq entegrasyon sağladı. Parsiq, Aave V2’deki para yatırma, çekme, geri ödeme gibi işlemlerin takibini sağlar.
  • TokenTax, Aave V2’yi desteklemeye başladığını duyurdu. Buna göre, kullanıcılar etheruem adreslerini platforma entegre ederek Aave V2’ye ilişkin tüm parasal işlemleri yapabilecek.

AAVE fiyatı

CoinGecko verilerine göre AAVE son bir hafta içerisinde %51 oranında yükseldi. Toplam piyasa değeri olan Aave, 287 dolar seviyesinde işlem görüyor.

defi
Compound (COMP)

  • Ethereum ve blockchain meraklıları, geliştiricileri ve tasarımcıları için 4-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan ETHDenver etkinliğine sponsor oluyor. Çevrim içi yapılacak olan etkinlikte Compound ekibi çeşitli eğitimler ve paneller düzenleyecek.
  • Compound, 22 Ocak’ta açık kaynaklı Wallet Connect ile entegrasyon sağladı. Wallet Connect, DeFi topluluğu arasında popüler olan ve Compound topluluğu tarafından talep edilen bir protokoldür.
  • Beta sürümünde olan Vesper, bünyesindeki vDAI ve vWBTC likidite havuzlarına Compound’u dahil etti. Böylece kullanıcılar DAI ve WBTC likidite havuzlarına COMP ile erişim sağlayabilecek.
  • 10 binin üzerinde COMP tutan adreslerin sayısı 81’e yükselerek ATH gördü. Santiment verilerine göre COMP bu dönemde %20’den fazla yükselip; bitcoin’e nazaran en çok öne çıkan altcoin oldu.

COMP fiyatı

Piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan COMP, son bir haftada %51 oranında artış gördü. Kripto paranın güncel fiyatı 304 dolar.

defi
Yearn.Finance (YFI)

  • YFI, eth yVault’u tekrar kullanıma sundu. Yeni vault’un yüksek talebi karşılamak için özel olarak güncellendiği ve parasal işlemlerde verimliliğin artırıldığı söylendi.
  • Yearn V2 lansmanı yapıldı. DAI, USDC ve HEGIC yVault’larını içeren yeni güncelleme, %2 AUM ücretine sahip.
  • YFI protokol gelirlerinin Yearn.Finance hazinesine aktarılması için yapılan teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle YFI ekosistemine katkıda bulunacak olan girişimlere hazinede toplanan ödüller verilecek.
  • YFI, PowerPool’un Lazy Ape ve ASSY endekslerine dahil edildi ancak resmi olarak henüz listelenmedi.

YFI fiyatı

883 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan YFI, 23 Ocak’tan bu yana %5 oranında düşüş gördü. YFI 29 bin 228 dolardan işlem görüyor.

defi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!